Ужас! Сезонът на алергиите е открит

Няма повод за паника обаче
Ужас! Сезонът на алергиите е открит

В стремежа си да оправдаем пролетта, бързаме да ви кажем, че тичинковият цветен прашец, е само един от безбройните алергени (вещества, предизвикващи алергия), които могат да нарушат спокойното ви съществуване.

На практика човек може да развие алергия към почти всичко. Даже към работното място, представяте ли си!

Виновна обаче е грижовната имунна система, която в желанието си да служи вярно, понякога погрешно класифицира като "опасни" някои иначе твърде безвредни вещества.

За да установите кои точно алергени (не бързайте да вините тичинките) са причина за състоянието ви, ви съветваме да се консултирате с лекар и да направите всички необходими кръвни тестове и изследвания.

Междувременно, ще се опитаме да облекчим страданието ви, като ви предложим няколко трика, с които още може да успеете да измамите алергията си към пролетта, ако тя е, с която сте орисани.

 

Не спортувайте сутрин на открито

 

Запомнете: ако сте алергични, най-лошият период за тренировки навън са часовете между 5 и 10 сутринта, твърдят специалисти.

Тогава цветният прашец купонясва наистина щуро, тъй като дърветата и храстите се нуждаят от влажност, за да се опрашват. Всъщност, този процес е с най-ниска интензивност през нощта.

В случай, че все пак се жертвате и се решите на сесия на открито в началото на деня, задължително си вземете душ след това (сигурни сме, че ще го направите), но измийте и косата. Защото последната е истински магнит за цветния прашец. Не желаете да споделите спалнята си с последния, като го пренесете на възглавницата си, нали?

С две думи: помислете дали не може да пренаредите графика си и да отложите тренировката навън за по-късно, ако е възможно.

 

Време за море

 

Може да ви звучи безумно, но точно в подобни моменти морският бриз, слънцето и липсата на зеленина, имат потенциала да ви накарат да се почувствате значително по-добре.

Ако обаче не може да си позволите почивка на плажа през пролетта, за няколко минути поне помечтайте за море, пясък и вълни.

Това ще ви помогне да се справите със стреса, който пък ви прави по-чувствителни към атаките на алергените. Така с един замах на въображението, поваляте два от основните си врагове.

 

Turn it on!*

 

Ако сте почитатели на отоврените прозорци, значи този съвет няма да ви хареса изобщо. Обаче ви препоръчваме да не пускате цветния прашец в стаята, в която прекарвате по-голямата част от времето си.

Включете климатика и не отваряйте прозорците. Същото важи и за тези на колата, нали? Сигурни сме, че обожавате да чувствате вятъра в косите си, но и че не обичате да се разхождате непрекъснато с носна кърпичка, нали?

 

Е, стискаме ви палци все пак да успеете да се порадвате на тази пролет.

* Включете го! - от англ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април