Фас пауза, фитнес начало

Вече може да си поемете дъх
Фас пауза, фитнес начало

Не можем да отречем, че пушенето намалява апетита, но едва ли искате да навредите на здравето си в желанието си да бъдете по-слаби.

Да, факт е. Хората, наистина качват килограми след като обърнат гръб на лошия навик, но имат по-добър шанс да се сбогуват с тях веднага, щом преживеят никотиновата зависимост.

Резултатите от наскоро направено проучване са показателни. Бивши пушачи успели да намалят теглото си значително по-бързо от настоящите такива. Защо? Логично, ако човек успее да излезе от тютюневата клопка, след това има по-твърда воля да се храни и да живее здравословно.

Да устоим на изкушението

"В началото вероятно ще изпитвате по-голяма нужда от сладкиши и мазни храни", твърди Бони Спринг, американски професор по профилактична медицина.

"Това е така, защото последните забъркват мозъчна реакция, сходна с тази, която предизвиква и никотинът. Идеята обаче е да успеете да се преборите с изкушението. За това в тази битка се въоръжете с нискокалорична храна, богата на фибри и протеин. Например с ябълка и ниско маслено кисело мляко или сурови ядки", съветва Спринг.

В случай, че все още гледате с недоверие към всяка физическа активност, ви препоръчваме да минете на план Б - започнете редовна фитнес програма. (Ще ви стане значително по-леко, когато функциите на белите ви дробове се подобрят, обещаваме!).

Доказано е, че жените, които спортуват и се хранят здравословно, докато отказват цигарите, качват по-малко излишни килограми и имат по-добри шансове да смачкат никотиновата зависимост.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май