Масово съдят J&J за вредни нейни продукти

Често пъти големите компании правят компромис със здравето на потребителите като слагат токсични вещества в продуктите си
Масово съдят J&J за вредни нейни продукти

Над хиляда души са завели съдебни дела срещу американската компания "Джонсън и Джонсън" (J&J) заради възможно развитие на рак при жените, в резултат на използването на нейни продукти.

Както съобщава агенция Блумбърг, според ищците, в J & J са знаели от много години за връзката между употребата на бебешка пудра, съдържаща талк, и развитието на рак на яйчниците. В исковете фигурира също и компанията "Имерис талк Америка", която е основен доставчик на талк за J&J.

През февруари тази година съд в град Сейнт Луис, щата Мисури, осъди J&J да изплати общо 72 милиона долара глоби и компенсации на семейството на починалата през октомври миналата година от рак на яйчниците 62-годишна Жаклин Фокс. Роднините й твърдят, че заболяването се е развило при жената, след като тя повече от 35 години редовно е използвала продуктите на американската компания, включително средства за лична хигиена и бебешка пудра.

Компанията "Джонсън и Джонсън", основана през 1886 г., е една от най-големите на световно ниво. Оборотът й през 2014 г. е 74 милиарда долара.

Източник - ТАСС

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април