Превърнете се в домакинята мечта

С малки и екологично чисти методи за почистване на дома ви!
Превърнете се в домакинята мечта

Домакините в днешно време са поставени пред сериозни изпитания при почистването на дома си. Често продуктите на пазара са толкова много и най-различни, но тяхната ефективност е далеч от желаното, а в същото време и са вредни. Последните изследвания сочат, че няма семейство, в което поне един негов член да не страда от алергии към битовата химия.

Именно затова ви предлагам ефективни методи за почистване, които освен че ще се грижат за хигиената у дома, ще пазят здравето и портфейла ви.

Имайте предвид, че по-голямата част от продуктите вече са налични в дома ви, но дори и не подозирате какви магически свойства се крият зад тях. Използвайте хранителните продукти, които имат кисел вкус като: оцет, лимонена киселина, лимонов сок, бяло вино, бакпулвер и сода бикарбонат. Всички те да изключително ефективни при премахването на петна и за почистването на дома ви.

Например, ако сложите малко сода за хляб върху гъба за почистване, мивката в кухнята или банята ще станат безупречно чисти. В случай, че сте залели любимата си бяла покривка с червено вино полейте червеното петно с бяло вино и воала – покривката след изпиране ще е както си е била преди.

Бакпулвер и сода за хляб = чудо на прах

Бакпулверът и содата за хляб работят изключително ефективно за почистването на мръсотиите събрали се в кухнята. Например, ако ви е трудно да почистите кафеварката или порцелана от неприятния жълт цвят – поставете мръсните чаши в мивката покрийте ги с топла вода и сложете малко сода за хляб. Изчакайте 30 минути и измийте. Към кафеварката можете да подходите по следния начин – намокрете гъбата, сложете малко от бакпулвера или содата, натъркайте с по-грубата страна на гъбата за миене на съдовете, оставете за 30 минути и забършете.

Друг екологичен метод за премахване на мазнините и мръсотиите от печката: излейте малко количество оцет върху насъбралата се мръсотия, след това обилно добавете бакпулвер или сода за хляб – комбинацията ще започне да прави балончета. Оставете така за 20 минути и измийте с кърпа и хладка вода.

Сода бикарбонат можете да използвате и за сухо почистване на килими и матраци, тъй като тя премахва влагата и неприятните миризми. Например: поръсете петното обилно със сода за хляб и оставете за 20 минути, след което изчистете с прахосмукачката.

Страдате ли от варовита вода и от последиците, които нанася върху банята, тоалетната, ваната и мивката ви?

Ако "да", то определено трябва да пробвате комбинацията между сода за хляб и лимонов сок. Нанасяте проблемните участъци, натърквате с помощта на по-остра гъба, оставяте да престои в рамките на няколко минути след което изплаквате обилно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април