Тренировките на Мария Шарапова

Красота, стил и талант на едно място!
Тренировките на Мария Шарапова

Кой не би завидял на една от най-известните тенисистки в света за таланта на победител и красиво тяло на богиня?!

Както можете да се досетите Мария Шарапова определено залага на тежки тренировки и добре балансирана диета, която да възстановява енергията, за да може на следващия ден отново да е на корта.

За диетата на Мария Шарапова можете да прочетете ТУК, а сега ще ви запозная с нейния тренировъчен план за красива фигура. 

1554782Twitter

Мария прекарва огромно количество часове на тенис корта, но също така има и богата на упражнения програма.

Нейният личен треньор Javier Capitaine е винаги там, за да я напътства и подпомага. Той създава тренировъчните програми за нея по такъв начин, че да не се чувства уморена, но и в същото време - да не е в застой. Мария следва в точно определен порядък кардио и силови тренировки два пъти седмично. В допълнение към обичайното натоварване във фитнес залата, тя също така залага и на безброй други упражнения, които укрепват физиката и психиката.

Посещава йога, салса, колоездене, които редува в зависимост от основната програма. Освен това е от изключително значение да има ден, в който пълноценно да почива от физическо натоварване, за да може да възстанови енергийния баланс на организма. В дните на почивка обикновено Мария залага на спа и релаксиращи масажи. Медитира в продължение на 5 минути всеки ден, за да се освободи от натрупания стрес.

1554783Guliver/Getty Images

Мария Шарапова препоръчва на своите фенове, които искат да запазят отличната си форма и добро здраве да направят необходимото, за да съхранят гъвкавостта на тялото си. Самата тя споделя, че има моменти, в които не се чувства в топ форма, но много бързо след това си припомня каква е нейната цел в живота.

Най-доброто средство на Мария за разтоварване е бягането. Бяга на дълги разстояния, за да поддържа издържливостта си, мускулите в отлична форма и да гори калории. Въпреки това тя не е привърженичка на еднообразието и задължително въвежда промени и в това отношение.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май