Тренировъчен план и диета на Мат Деймън

Тренировъчен план и диета на Мат Деймън

Странен е животът на филмовите звезди. Те не само намират предизвикателства в ролите, които изпълняват, но и трябва да им бъдат отдадени до такава степен, че собственият им имидж бива застрашен.

Мат Деймън е най-познат с ролите си в "Courage Under Fire", "The Talented Mr. Ripley", "The Informant" и в научно-фантастичната драма "Elysium".

С добре оформените си коремни мускули, украсени със забележителни татуировки, Мат изгражда имидж на твърд мъжага сред феновете. Професията му обаче го е подлагала на изпитания - за филма "Courage Under Fire" той е свалил около 20 кг. за три месеца.

През 2009 година, за филма "The Informant" той е свалил повече от 20 кг., за да бъде убедителен в ролята си на умиращ мъж, на когото остават само пет дни живот.

Въпреки, че драматичните трансформации на теглото не са му чужди, Мат споделя, че с напредване на времето нещата вече далеч не са толкова лесни и безпроблемни, колкото на 20-годишна възраст. Ето няколко диети и тренировъчни тайни на актьора, с които е постигнал силното тяло, нужно за филма.

Бокс и бягане - най-любимите тренировки за кардио.

Мат обожава точно тези кардио тренировки, защото изискват и стимулират бързината. За да пази ниско тегло, той пробягва близо 21 километра дневно, разделени на сутрешна и вечерна тренировка. Това се случва всеки ден без изключение. Естествено, той много внимава и спазва правилата, за да избягва наранявания и травми.

Кик-боксът е много добър спорт, който осигурява тренировка за цялото тяло.

Ако ви липсват уреди, можете да практикувате бокс със сянка - просто си представяте вашия противник, с който тренирате всички движения и удари.

1509610The Informer & Guliver/Getty Images

Строга диета

Въпреки, че обожава храната, актьорът трябва да се лишава от много любими ястия, за да спазва режима на диетата си. Тя се състои от крехко пилешко, белтък от яйце, броколи и няколко други нискокалорични храни. До четвъртия месец от диетата си, той не си е позволил нито един ден на изключения. За това са необходими воля и търпение. С напредването на годините, той нагажда диетата си към забавящия се метаболизъм.

Настоятелна мотивация

За постигане на добри резултати при спазване на диета е нужна силна и непреклонна мотивация. За да се мотивира, Мат поставя на видно място снимката на мъж с фигурата, която Мат би желал да има. Той има точна представа за тялото, което иска да притежава и тя е най-силната му мотивация. Личният му треньор също следи внимателно прогреса и дава нужните наставления.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април