Орехова рецепта срещу остеопороза

Натурална, вкусна и ефективна!
Орехова рецепта срещу остеопороза

Остеопорозата е заболяване, което засяга плътността на костите. Намалената плътност влияе на здравината им и води до склонност към фрактури. Въпреки че жените по-често страдат от остеопороза, мъжете също не са застраховани и могат да развият заболяването.

Причините за възникването на остеопорозата се дължи на настъпилия дисбаланс на калция в организма, което може да е процес започнал още от зачатието, но също така сериозен фактор има и наследствеността. Например, ако бъдещата майка не доставя на детето в утробата достатъчно количество калций, то това дете е много вероятно да страда на старини от остеопороза. Младите жени, които избират да не кърмят децата си и нямат медицински причини затова, също рискуват да им навредят.

Поредица от изследвания показват, че най-важната превенция срещу остеопорозата е още на млади години да се приема достатъчно количество калций, което ще намали поне с 40% вероятността човек да се разболее впоследствие от остеопороза. Смята се, че засилената консумация на калций след 30-годишна възраст няма да изгради костите отново, нито ще увеличи костната плътност, но с набавянето му ще забавите значително процеса на загуба на костна маса.

Важно е младите жени да изградят режим на хранене и живот, за да могат с навлизането в менопаузата да са със здрави и плътни кости!

- Най-добрата превенция срещу остеопорозата е да следите нивото на калций и витамин D в организма. Витамин D подпомага усвояването на калций от червата и го прави по-достъпен за минерализацията на костите. Витамин К също играе важна роля за изграждането на костите, като стимулира синтеза на остеокалцин – белтък, без който фиксирането на калция в костите ще е невъзможно. С най-високо значение за костите е витамин К2, който се намира в продукти от животински произход. Витамин К по принцип се синтезира от бактерии, влизащи в състава на нормалната чревна флора. Витамин К1 се съдържа най-вече в зеленолистните зеленчуци. По отношение на минерализацията, особено ефективно е съчетанието на витамин D и К, като най-добра е комбинацията от витамин D3 и К2. Това съотношение може да се постигне, ако направите необходимите изследвания и консултация с лекар специалист.

- Да се намали приема на кофеинови напитки.

- Да се намали приема на белтъчни храни, водещи до ацидоза (повишена киселинност на организма).

- Да се спре тютюнопушеното!

- Злоупотребата с алкохол намалява усвояването на витамин D.

- Да се намали употребата на сол и захар.

- Да не се употребяват по възможност медикаменти като кортизонови препарати, противосъсирващи средства и хормони за щитовидната железа. 

1517435inm.com

След всичко казано до тук ще ви препоръчам домашна рецепта от орехи, която знам от една възрастна родопчанка. Изпробвана е и дава отлични резултати. 


Необходими продукти:

4 ореха - домашни или от сигурен източник
250 милилитра вода

Ядките на 4-те ореха се измиват и се поставят от вечерта в чаша с 250 милилитра студена трапезна вода. На сутринта на гладно се изпива първо водата и след което се изяждат орехите. Изчаква се поне 30 минути преди да се закуси. Продължителността на тази диета е 17 дена, след което се прави пауза от 6 месеца и отново се повтаря. Рецептата срещу остеопороза правете 17 дена през пролетта и 17 дена през есента. Спокойно можете да направите изследване на плътността на костите в паузата - лятото и сами ще се уверите в резултатите.

Не забравяйте след това да споделите с нас какви са били резултатите от тази рецепта!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април