5 йога пози за повече енергия

Отлична практика за сутрин
5 йога пози за повече енергия

Струва ли ви се в последно време, че ставате от леглото и се чувствате изморени?

Вероятно сте напрегнати поради множеството ангажименти и отговорности, които имате не само то служебен, но и от личен характер и не знаете как да наместите програмата си по такъв начин, че да успеете с всичко текущо.

Кундали ни учи как с движение и дишане да събудим космическата енергия в тялото.

Предлагаме ви 5 йога пози от Anna Getty, които са отлични за сутрешна рутина, благодарение на която ще се заредите с настроение и енергия, така че да се справите с текущите си задължения.

Задръжте всяка поза от няколко минути, до колкото сами прецените. Добре е да държите очите си затворени, когато практикувате позите и да сте съсредоточени върху дишането си.

1611911RON CADIZ

Седнете на земята с кръстосани крака, като ги придържате с двете си ръце. Поемете въздух и повдигнете гърдите напред и нагоре. Вдишайте и издишайте докато извивате гърба и прибирате главата към гърдите. Започнете с бавно темпо, след което увеличите скоростта на изпълнение. С това движение ще освободете енергията застояла в гърба.

1611916RON CADIZ

Седнете с кръстосани крака и с палци насочени един към друг. Изправете гърба. Доближавайки палците на ръцете един към друг започнете да дишате учестено като вдишвате през носа и издишвате шумно през устата. Изпълнявайте в рамките от 1 до 3 минути.

1611912RON CADIZ

Разположете ръцете пред тялото като вдишате през носа и изнесете ръцете нагоре, така че кокалчетата да са към главата, дланите да сочат тавана. Издишайте като спускате ръцете отново пред тялото. Изпълнявайте това упражнение в рамките на 1-3 минути.

1611914RON CADIZ

Седнете на пода с разкрачени крака. Хванете палците на краката. С вдишването на въздух извийте гърба и приберете брадичката към гърдите. Издишайте като се върнете в изходна позиция.

1611917RON CADIZ
Повдигнете тялото като се стремите да се намира в една права с изправени колене и глава назад. Задръжте в тази позиция като вдишвате и издишвате активно в рамките на минута. След което се отпуснете на пода и релаксирайте за няколко минути.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април