6 йога пози за разсънване

За отличен старт на деня!
6 йога пози за разсънване

В случай, че сте от хората, които трудно се разсънват сутрин и още по-трудно влизате в режим на работа, то ще ви е интересно да научите, че йогата може да ви предложи пози за разтягане, с които ще посрещнете служебните си отговорности с усмивка.

Предлагаме ви 6 йога пози от Джей Джей Гормли, основател на йога студио в Арлингтън, Вирджиния.

За да започнете, бавно вдишайте и издишайте въздух в рамките на минута или две. След което се отпуснете на земята с кръстосани крака като вдишвайте и издишвате. В случай, че не разполагате с 20 минути време да направите по няколко пъти всички разтегателни упражнения, то спокойно можете да ги направите само по веднъж, за да се вместите в рамките на 10 минути максимум.

1614762Hilmar Hilmar

Както сте в изходна позиция с кръстосани крака и изправен гръб. Сложете лявата ръка на дясното коляно и вдишайте и извийте тялото на дясната страна и издишайте. Повторете същото движение и наляво.

1614766Hilmar Hilmar

След което поставете лявата ръка на пода, а дясната вдигнете и наклонете на дясната страна като се стремите максимално да разтегнете тялото. Бавно вдишвайте и издишвайте, след което повторете движението на лявата страна.

1614763Hilmar Hilmar

Застанете на колене и длани. Издължете главата, така че да усещате разтягане по гръбначния стълб и вдишайте, след което извийте тялото нагоре към тавана като котка и издишайте.

1614768Hilmar Hilmar

От изходната позиция, от която сте на колене и длани вдишайте, след което повдигнете дупето, така че да разтегнете гърба и издишайте.

1614765Hilmar Hilmar

От позицията на предишната йога поза плъзнете единия крак напред и оставете другия назад. Вдишвайте и издишайте като се стремите гърба ви да се намира в изправено положение. След което изпълнете същата поза на тялото, но с другия крак.

1614764Hilmar Hilmar

В поза полушпагат във въздуха, в който разпъвате и предния и задния крак като местите тежестта от предния на задния крак. Дишайте равномерно.

1614767Hilmar Hilmar

От предишната позиция извъртете единия крак така че да сочи напред. В същата позиция трябва да ви се намира и торса на тялото. Плъзнете лявата ръка към левия крак, а дясната вдигнете високо на главата. Стремете се в тази позиция на тялото ви да се намира на една права. Дишайте равномерно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април