Кучето ви определено разбира какво му казвате

Кучето ви определено разбира какво му казвате

Когато говорим на кучетo си, ние обикновено използваме тон, запазен за малките бебета, пише изданието Pure Wow.  Макар да звучим твърде мелодично и вероятно глуповато, все пак се обръщаме към четириногите си приятели по този начин.

1774291 

Според ново изследване, кучетата действително разбират повече, отколкото си мислим.

Проучване, направено от изследователи от университета Eотвос Лоранд в Будапеща, доказва че кучетата могат да разпознават лексиката и интонацията на човешката реч. Те обработват смисъла на това, което казваме, на базата на думите, които използваме и интонацията, с която говорим.

1774295

Оказва се, че кучетата, подобно на хората, използват различни дялове на мозъка, за да разберат думите и тона, и след това да комбинират информацията и да намерят смисъл.

Не е изненадващо тогава, че проучването установява, че кучетата реагират най-добре, когато положителните думи се казват в гореспоменатия преувеличено положителен тон и разбират, щом негативни думи са изричани с лъжливо положителен тон. 

1774293

Така че следващия път, когато попитате: "Кой е добро момче?", се уверете, че това звучи искрено, защото наистина не може да си позволите да загубите доверието на малкия приятел.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април