10 съвета за красива коса

От професионалистите!
10 съвета за красива коса

За постигането на красива, копринена, блестяща и най-вече здрава коса сме ви давали безброй съвети.

Сега обаче смятам да споделя с вас триковете използвани от професионалистите за съживяването на изтощената коса следствие на слънцето и солената морска вода.

1. Маска за коса преди смяна на цвета
Маската за коса от натурални продукти е повече от задължителна преди да пристъпите към боядисване на косата, особено ако смятате да сменяте тотално досегашния си цвят. По този начин ще се предпазите от изтощаване, което да доведе до негативен ефект, след като се боядисате.

2. Избягвайте сушенето
Усърдното търкане на косата с кърпа и след това изсушаването ѝ със сешоар е повече от враг номер 1 за вашата коса. Искате ли да имате красива грива, то се откажете от тези вредни навици! В случай, че не можете да се лишите от тях, то обезателно нанасяйте след всяко миене на косата натурални масла или правете веднъж седмично подхранваща маска.

3. Престанете да си играете с косата
Навик, който според специалистите е доста вреден! Първо, защото омазнява космите и второ разваляте прическата, която сте направили сутринта преди да тръгнете на работа.

1570119Thinkstock/Guliver

4. Изплаквайте правилно косата
Студената вода може да съживи скалпа и да подобри значително оросяването. Ползите са многобройни, но най-вече повече коса и невероятен блясък.

5. Коктейл за блясък
За да възвърнете блясъка на косата си смесете малко сок от лимон в литър вода и нека това да е финалното изплакване на косата ви. Ще сте приятно изненадани от резултата!

6. Зелена глина
Зелената глина е отлично средство срещу мазна коса. Необходима ви е шепа зелена глина и малко вода до получаването на сравнително рядка каша. Нанасяте върху косата като останете с маската в рамките на 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

7. Хранете се здравословно
Режимът ви на хранене има пряко отношение върху състоянието на косата, кожата и ноктите.

8. Решете косата
Поне веднъж седмично разресвайте косата си или правете масаж на скалпа, ако сте с къдрава коса.

9. Дайте бира на косата си
Ако имате къдрава коса не се колебайте да полеете косата си с бира и вода, по този начин ще се сдобиете с къдрици, които буквално ще се стичат като водопад по раменете ви.

10. Не мийте често косата си
В никакъв случай не допускайте да миете косата си по-често от 3 дена. По този начин рискувате да нарушите баланса на скалпа - той ще стане твърде сух, а косата твърде мазна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април