Обръснете бръчките - нова мода в красотата за жени!

Мит или реалност?
Обръснете бръчките - нова мода в красотата за жени!

Бръсненето за жени е нова тенденция за красота и вече има своите последователки!

Ако сте си мислили, че бръсненето на лице е било запазена зона само за мъже – жестоко сте се лъгали, защото модното течение спокойно може да се превърне в ежедневие и за дамите.

Знаете ли, че Мерилин Монро и Одри Хепбърн е трябвало да бръснат редовно лицето си, за да получат красива и гладка кожа?!

Последователките на двете красиви дами нарастват в наши дни и то по препоръка на дерматолозите, защото само така могат по натурален начин да намалят бръчките и забавят процеса на стареене.

Освен това кремовете за бръснене са изключително достъпни и на разположение в абсолютно всеки дом. В случай, че не ви харесва крема, който използват приятеля или съпруга ви – спокойно можете да изберете такъв по свой вкус.

Според списанието Marie Claire бръсненето на лицето е класически трик, който чак сега започва да придобива широка популярност.

1548797Thinkstock/Guliver

Ето например Мерилин Монро, Одри Хепбърн и дори Елизабет Тейлър често са посягали към бръснача, за да ексфолират кожата си, да премахнат нежеланото окосмяване и да се радват на нежна и гладка кожа. Сега все повече дами намиращи се под светлината на прожекторите използват този метод, с който не само подобряват състоянието на кожата си, но и по-лесно нанасят професионалния грим на лицето си. Не са малко и гримьорите, които препоръчват и предлагат тази услуга на своите клиенти жени.

В САЩ дори вече има и салони за бръснене за жени, в които получават персонално козметично бръснене като процедура на лицето, извършена от естет, дерматолог или козметичен хирург, споделя Деби Палмър през списанието Marie Claire. Самата тя е сертифициран дерматолог в Ню Йорк. Тя изтъква и най-сериозните позитиви от бръсненето на лицето:

- можете да получите по-малко окосмяване по лицето
- можете да се радвате на по-гладка и чиста кожа
- ще увеличите възможността - кожата сама да се регенерира
- по-добре ще нанасяте ежедневния грим
- ще подпомогнете кожата си по-лесно да възприема козметичните продукти

Привържениците на идеята за бръснене на лицето твърдят, че процедурата не увеличава окосмяването, защото ако разполагате с много косми по тялото и лицето си, то това е по-скоро хормонален проблем. В случай, че не знаете как да извършите сами бръсненето можете да възпалите кожата си или да страдате от подкожни косъмчета.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април