Маска за лице с ленено брашно

За красива кожа!
Маска за лице с ленено брашно

В случай, че обичате да полагате грижи за кожата си, ще ви е интересно да научите още една рецепта за красива и подхранена кожа.

Маската с ленено брашно е изключително подходяща за суха и изтощена кожа, на която липсва блясък. Благодарение на съдържащите се в лененото семе ненаситените мастни киселини и витамини А, Е и С ще съумеете да постигнете повече от отлични резултати и то в доста кратки срокове. С тази маска можете нежно да ексфолирате кожата на лицето си, като я почистите от черните точки, както и да отстраните мъртвата кожа.

Достатъчно е да я правите 1-2 пъти седмично и в рамките на месец ще забележите чувствителна промяна в кожата на лицето си.

Необходими продукти:

1578644Thinkstock/Guliver

2 супени лъжици ленено брашно
1 чаена лъжица натурален мед
1 чаена лъжица зехтин
2 чаени лъжици вода

В малка купичка или в чаша за кафе сложете лененото прашно, натуралния мед, зехтина и най-накрая добавете двете чаени лъжици затоплена вода. Разбъркайте внимателно и ако кашичката е твърде гъста добавете още малко вода. Нанесете върху предварително почистената кожа на лицето и останете така в рамките на 20-30 минути след което изплакнете с хладка вода.
В случай, че искате да ексфолирате кожата внимателно натъркайте със сместа проблемните участъци и след това изплакнете с хладка вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май