Маска за лице със зелена глина

За мазна и смесен тип кожа
Маска за лице със зелена глина

Зимата може да подложени на сериозно изпитание, както твърде сухата и нормален тип кожа, но и тази мазен и смесен тип, ако нямаме правилно отношение към нея и най-вече не използваме правилната козметика за целта.

Постигането на баланс е изключително трудно, ако не познавате особеностите на кожата си и един път нанасяте твърде тежки и мазни кремове върху нея, а на другия път я подсушавате прекомерно.

Предлагам ви лесна за изпълнение маска за лице, която на първо време ще почисти кожата и в същото време ще я хидратира в дълбочина. Ще премахнете усещането за твърде много сухота на съответните участъци от смесен тип, а мазната ще я балансира по един изключително натурален начин.

Необходими продукти:

1638504Thinkstock/Guliver

1 супена лъжица зелена глина
1 супена лъжица натурално масло от жожоба
5 капки етерично масло от розмарин
1 супена лъжица натурална розова вода
1 супена лъжица вода

Разбъркайте внимателно всички съставки, така че да се получи умерено къста каша. В случай, че е твърде гъста добавете още 1 супена лъжица вода. Нанесете върху лицето и останете с маската около 15 минути, след което измийте лицето с хладка вода. Желателно е след маската да не нанасяте никакъв крем. В случай, че усещате кожата суха, можете да нанесете малко количество домашно приготвен крем.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април