Българо-средиземноморски сандвич

С хляб, домати и сирене + още нещо
Българо-средиземноморски сандвич

Добре, признаваме без бой: лятото си падаме малко мързеливи по отношение на готвенето. Преживяваме най-вече на традиционни пържоли, гарнирани със салата. Последната обикновено сглобяваме от всички продукти, налични в хладилника ни :)

Другата ни любима храна, която има свойството да ни засища, са сандвичите. Допада ни факта, че можем да избираме и хлебчето, и плънката и да си правим здравословни и разнообразни варианти всеки ден.

По този повод ви споделяме една от любимите си рецепти напоследък, която съчетава в себе си родни традиции плюс щипка средиземноморски привкус ;)

Ето и необходимите продукти:

1 хлебче чабата, разрязано на две по средата (или хляб по избор)

средно голямо парче месо от пилешки гърди

безсолно сирене, (може и моцарела)

1 голям домат, нарязан на кръгли парчета

зехтин

сол и черен пипер на вкус

подправки на вкус, ние лично предпочитаме пресен босилек

RubiНачин на приготвяне:

Загрейте тиган с незалепващо покритие или грил, ако разполагате с такъв, до умерена температура. Поръсете леко хлебчетата със зехтин и запечете.

След това поръсете пилешкото месо със сол и пипер, намажете със зехтин и запечете по същия начин, докато месото е готово.

Наредете сиренето, доматите и месото върху едната половина на хлебчето, поръсете с подправките и покрийте с другата половина. След това изяжте на открито и сред зеленина :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май