Бърз и вкусен пастет от пушен/веян паламуд

Бърз и вкусен пастет от пушен/веян паламуд

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200-220 филе от пушен паламуд

8 твърдо сварени жълтъка

1 с. л. горчица

30 мл лимонов сок

2 с. л. ледена вода

наситнен копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Отделяме нужното месо от рибата и го смесваме с жълтъците, горчицата, лимоновия сок, черния пипер и ледената вода. Не прибавяме сол, тъй като пушеният паламуд е достатъчно солен.

Пасираме за кратко с пасатор или блендер. Накрая добавяме ситно нарязания копър, пишат колегите от редакцията на 24 часа.бг.

Поднасяме пастета върху препечени филийки, гарнирани с бейби кисели краставички, репички или друго по желание. Може да украсим с тънки резенчета лайм. Да Ви е вкусно!

ключови думи:
рибен пастет

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май