Карфиол! И то какъв...

Печен, с дъх на кокос
Карфиол! И то какъв...
inm

Казвах ви вече - луда съм по карфиола. Затова смятам да "запратя" по вас поредната карфиолена, адски изкушаваща... рецепта.

Нямам смисъл да се отбранявате. Вместо това, запретнете ръкави и си запишете необходимите за приготвянето на въпросния специалитет продукти.

  • 1 средно голяма глава карфиол, разчленена на розички
  • 1 супена лъжица кокосово масло (разтопено или на водна баня, или в отделен съд на котлона)
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • ½ чаена лъжичка морска сол

Кулинарният инструктаж е много прост, затова не ви остава нищо друго, освен да го следвате:

Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Изсипете белите розички в подходящ съд и ги полейте хубавичко с кокосовото масло. Разбъркайте ги с ръце, за да се почувстват обгрижени. После поръсете отгоре солта и кърито. Отново ги разбъркайте.

Супер! Сложете ги в тавичка, върху хартия за печене, и директно ги отпратете към фурната. Важно: нека карфиолчетата не се докосват помежду си. Хубаво е между тях да има известно разстояние, за да се чувстват удобно.

Печете ги до готовност, което означава накрая да са меки и топящи се в устата ви. Вкусно, а? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май