Пюре от карфиол

За да не е винаги картофено
Пюре от карфиол
inm

Напоследък колегата Киро е луд по цвеклото :) Направо не може да спре да го консумира. Аз обаче също си имам мания – влюбена съм в карфиола!

По този повод, възнамерявам да споделя с вас една супер готина рецепта.

За да я реализирате, ще ви трябват:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 средно големи стръкчета праз, нарязани на лентички
  • 1 средно голяма главичка карфиол, разчленена на розички
  • шепа свежи листа от кориандър
  • около 400 грама бял боб (за предпочитане сварен от вас, но може и от консерва), добре изцеден
  • 60 мл прясно мляко (топло)
  • 1 чаена лъжичка морска сол

Значи, действайте по следния начин.

Запарете карфиола в тенджерка с вряща вода за около 5-7 мин. Междувременно, загрейте малко зехтин в тиган на котлона и задушете праза също за няколко минути, докато омекне хубавичко. 

Изсипете в блендер всички съставки в следната последователност: готовите праз и карфиол, бобчето, кориандъра, прясното мляко, солта и зехтина. Разбъркайте ги до получаване на апетитна еднородна текстура. 

Полученото пюре е чудесна алтернатива на картофеното. 

Сигурна съм, че ще ви хареса! Да ви е вкусно :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април