Салата от смокини

Лесна и бърза за приготвяне
Салата от смокини

Най-важното

Хубавото е, че в приготвянето и на този специалитет, може да вложите голяма доза въображение. И да добавите в него още: грозде, киви, нахут (вместо царевица)... Каквото пожелаете ;)

Хайде, познайте в кой български, морски град видяхме най-много смокинови дръвчета това лято. Точно така. В Созопол! Срещахме ги почти на всеки ъгъл, на всяка улица.

Добре, че имахме благоразумието да не прекараме цялата си ваканция скрити между клоните им, похапващи с часове сочните им плодове.

Истината обаче е, че не винаги намираме вътрешна сила да устоим на любовта си към синьо-лилавите сладури. А вчера попаднахме на тази рецепта за смокинова салата, която веднага смятаме  да споделим с вас.

Защото тя е екзотична, лесна за изпълнение и доставя истинска кулинарна наслада. Вижте какви продукти ще са ви необходими, за да я реализирате и вие:

6 свежи, узрели смокини

една глава червен лук (може да го замените с обикновен, при липса на друг)

около 80 грама сладка царевица (може да сложете и повече, ако обичате жълтите мъници)

2 репички

2 супени лъжици сок от лимон (предварително изстискан)

зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Първо нарежете смокините на едро, а репичките и лука – на кръгчета. Смесете добре всички изброени дотук съставки. Добавете царевицата. Накрая овкусете салатата с лимоновия сок, солта и зехтина.

И след като я опитате, може да споделите с нас дали въпросната комбинация отговаря на вкусовите ви очаквания.

Що се отнася до току-що приготвеното от вас ястие, то е пълно с полезни нутриенти.

Както знаете, смокините са отличен източник на калий, а в репичките има добра доза витамин C. За многобройните геройства на лука пък може да прочетете тук!

Е, добър апетит.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май