Секси пържоли по бързата процедура

Всяка пържола мечтае да бъде сготвена по този начин
Секси пържоли по бързата процедура

Както обикновено, по това време на денонощието започвам да си мисля за храна и много добре усещам накъде отиват нещата. Ще напиша тази рецепта точно за петнайсет минути и немедленно ще се хвърля в кухнята. Там две прекрасни вратни пържоли тръпнат в очакване на това, което съм им намислил.

Признавам, че заглавието е леко подвеждащо, тъй като има и далеч по-скоростни начини за опичането на месо. Този тук обаче се отличава с перфектното съотношение между време за приготвяне и вкус. Ето защо спокойно може да мине за най-бързата процедура по приготвянето на пържоли, плъзгащи се небрежно по ръба на съвършенството. Ето, че започвам да слюноотделям неконтролируемо, затова спирам да злоупотребявам с моето и вашето търпение и преминавам към същинската информация. Трябват ви ни повече, ни по-малко от:

  • 2 прекрасни и приблизително еднакви вратни пържоли от прасе (може и котлети, разбира се, но тук се ръководя от личните си предпочитания)

  • 1-2 чаени лъжички зехтин

  • сол и черен пипер

  • 100 мл сухо бяло вино

  • 50 гр масло

  • 4-5 стръка магданоз

  • 2 чаени лъжички дижонска горчица

Ето я и самата бърза процедура, която трае около тридесет минути:

inm.com

Слагате на котлона един изцяло стоманен или чугунен тиган да се загрява на висока температура. Това за тигана е важно, защото по-късно той ще влезе във фурната, която пък трябва да настроите на 200ºС. Взимате няколко парчета кухненска хартия и с тяхна помощ много добре подсушавате пържолките. После ги натривате със зехтина и ги поръсвате щедро със солта и черния пипер.

След като сте се уверили, че тиганът ви се е загрял подобаващо, хвърляте (или по-скоро нежно полагате) мръвките вътре и не ги пипате поне 3 минути. За това време те би трябвало да образуват златисто-кафеникава коричка, която ще ви накара да подскачате от радост, че не сте вегетарианец. После ги обръщате и мигом ги завирате (или по-скоро внимателно внасяте) във фурната. Там ги оставяте да се позабавляват 8-10 минути и след това изваждате с помощта на подходяща огнеупорна ръкавица или ръкохватка. Премествате ги в чиния и можете да ги покриете с метално фолио, за да се позадушат, докато вие им приготвите разкошното сосче.

inm.comЗа целта връщате тигана на средна до висока температура на котлона. И в него изливате виното и започвате да остъргвате с шпатула загорелите кафяви петънца от дъното. Те са нещо като екстаз в концентриран вариант. Щом виното се изпари наполовина, сваляте тигана от огъня и започвате да добавяте маслото парченце по парченце. Давайте време на всяко късче да се разтопи, преди да сложите следващото. В резултат би трябвало да получите гъста консистенция, в която остава единствено да разбъркате накълцания наситно магданоз и горчицата. Бихте могли да я овкусите с допълнително сол и черен пипер, ако ви се прииска.

Сега ви остава единствено да разпределите соса между две чинии (или да последвате моя пример и да го изсипете в една) и върху него да курдисате любов... пардон, пържолите.

Някои хора обичат да казват, че има храни, по-хубави от секс. Аз по никакъв начин не мога да се съглася с тях. Бих изтъкнал обаче, че настоящата рецепта като нищо може да ви осигури страстен обмен на възвратно-постъпателни движения с друга личност, която има правилното отношение към свинското

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 19.05.2012 | 18:57
    Много харесвам кулинарни рецепти,съдържащи правилната доза хумор.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май