Супа на седмицата: от броколи и картофи

Зелено вълшебство
Супа на седмицата: от броколи и картофи

Най-важното

Искате кремсупа? След като се сварят броколите и картофите, просто ги пасирайте с подходящ кухненски уред (пасатор или преса за пюре), както са си в тенджерата. И готово - време е за обяд!

Колегата Кирил Русев е настинал и ние решихме да го излекуваме, като го накараме да си приготви тази вкусна, топла супичка. Сигурни сме, че като фен на бульоните, той ще успее да преживее факта, че в днешния специалитет няма... месо и ще излапа смело няколко купички от него.

Ако и вие искате да помогнете на любим колега или приятел в беда, призоваваме ви и днес да готвите с нас. Ето и необходимите продукти:

1 глава броколи, "разчленена" на розички

2-3 средно големи картофа, нарязани на ситни кубчета

1/4 глава червен лук, също нарязан на ситно

2 скилидки чесън, докарани до дребно състояние

1-2 супена лъжици зехтин

1 зеленчуково бульонче (по желание)

1/2 супена лъжица свеж магданоз

сол, пипер на вкус (по желание, може да ползвате и други подправки)

вода по преценка

inm.comЗа застройката: 

2 яйца

2 супени лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на котлона, на умерена температура. После задушете в него лука, докато стане полупрозрачен. Добавете скилидките чесън и бъркайте смело. След малко изсипете и картофите и накрая – броколите. Покрийте съставките с вода и сложете похлупака на тенджерата. Когато супичката заври, добавете сол и пипер на вкус, както и кубчето бульон.

Оставете манджата да си къкри на бавен огън за около 30 минути - би трябвало за това време броколите и картофите да омекнат добре. После свалете тенджерата от котлона и оставете съдържанието й да се поохлади.

Междувременно пригответе застройката. Как? Разбъркайте яйцата и млякото в малка купа. Добавете 1-2 лъжици от готовата манджа в сместа. Изсипете бавно застройката в супата, като бъркате стабилно, за да не се пресече яйцето.

И готово! Украсете отгоре със свежия магданоз и поднесете с усмивка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 16.01.2012 | 12:47
    perfektnna supa mnogo vkusna komplimenti

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май