Шейк на деня: от ягоди, банан, бадеми и какао

Точно от него имате нужда днес
Шейк на деня: от ягоди, банан, бадеми и какао

Тази сутрин нещата наистина излязоха от контрол! Алармата на будилника не ни събуди, въпреки че опита. Скарахме се със съквартирантите си, разляхме чашата си с кафе и даже успяхме да я счупим.

Обаче, в мига, в който небето щеше да се стовари върху нас, все пак видяхме спасението. То седеше кротко върху кухненския плот и спокойно очакваше да протегнем ръце към него. Това и направихме.

Така да се каже, любимият ни блендер пак спаси положението, като ни приготви вкусен шейк от ягоди, банани и какао.

Ако вашият ден също е тръгнал наопаки, забъркайте този вълшебен еликсир и нещата постепенно ще си дойдат на мястото. Ето и необходимите продукти:


470 милилитра студена вода

30 гр чаша бадеми

20 гр ленени семена

1 супена лъжица кленов сироп*

2 супени лъжици какао на прах

2 ягоди

1 обелен банан


Сложете водата, бадемите, кленовия сироп и какаото в блендера. С помощта на кухненския робот докарайте всички продукти до състояние на еднородна смес.

Добавете ягодите и банана и повторете операцията. Накрая изсипете полезния коктейл в трудна за чупене чаша и консумирайте с наслада.

Така приготвен, шейкът съдържа около 460 калории за 650 милилитра течност, достатъчно фибри, магнезий и протеин. Освен това какаото може да се похвали с армия от антиоксиданти, които доста бързо ще ви спасят от сутрешната депресия.

Предлагаме ви следния трик: може да разделите полученото количество шейк на две части. Едната консумирайте сутринта, а другата оставете за междинна закуска.

А утре отначало, нали?

*Спокойно можете да замените неособено популярния у нас кленов сироп с половин супена лъжица полутечен мед. Даже сме убедени, че резултатът с него е в пъти по-добър :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май