Шоколадова супа

Някои го предпочитат горещо... ;)
Шоколадова супа

Добре, тук изяснихме, че Денят на влюбените почти без да иска се е превърнал в ужасна тривиалност. Затова молим, не обвързвайте с излишна празничност рецептата, която сме напът да ви сервираме, макар и виртуално. Тя няма нищо общо с прозаичните влюбености, не се явява и никаква увертюра към сладострастни изживявания. И независимо от романтиката, която неволно ще извикаме в съзнанието ви, не забравяйте, че все пак става въпрос за супа... от шоколад. А нейна основна функция ще бъде да ни стопли около предстоящите, нови температурни спадове.

Необходими продукти:

1 чаена чаша прясно мляко

1/2 чаена чаша подсладено кондензирано мляко

200 грама черен шоколад (за истински сгряващ ефект, препоръчваме да е в комбинация с чили!)

1 пакетче ванилия на прах

1 супена лъжица царевично нишесте

inm.com

2 супени лъжици студена вода

щипка канела

За украса:

листа мента (или лавандула, ако откриете такава...)

настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Изсипете млечните продукти, плюс ваниловия екстракт и канелата, в подходящ съд и ги загрейте на средна температура, като периодично разбърквате и внимавате да не кипнат.

След това, регулирайте котлона на ниска темепатура и към млечната смес прибавете шоколада. Бъркайте, докато той не започне да се разтапя.

През това време, в друг съд комбинирайте водата с царевичното нишесте, така че да се образува кашичка. Добавете я към млечната смес и отново не забравяйте да разбърквате, за да получите истински плътна, кремообразна текстура. Ще разберете, че шоколадовата ви супа е готова, когато балончетата в нея изчезнат и се сгъсти. Тоест, след около 5-7 минути.

На финала, изсипете супата в купички и украсете със зелени листа и парченца шоколад.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май