5 съвета как да запазите летния си тен

Лесни за изпълнение!
5 съвета как да запазите летния си тен

Сдобили ли сте се вече със сияен летен тен или може би вече планирате как да придобиете такъв, но желанието ви е в крайна сметка да го запазите за по-дълго време.

Сигурна съм, че на мнозина от вас им е отнело много време и усилия, за да получат приятен летен загар, който ви се иска да остане поне до началото на ноември, а защо не и до месец декември. Всичко е възможно стига да имате правилна нагласа, отлична информация и готовност да експериментирате с натурални продукти.

Предлагам ви 5 лесни за изпълнение съвета, с които ще се чувствате неотразима по всяко време на денонощието и в същото време ще запазите отличната визия на кожата на лицето и тялото си.

1546831Thinkstock/Guliver

1. Не допускайте да изгаряте

Изключително важно е да не допускате изгаряне, тъй като вероятността след това кожата на тялото и лицето ви да се обели бързо е изключително голяма. В този случай използвайте натурални масла, които да нанасяте непосредствено преди да отидете на плаж. Добър избор са кокосово, какаово, шия (карите) масло. Освен това можете да заложите на аргановото масло, което е значително по скъпо от останалите, но то ще ви предпазва от пигментни петна, екзема и изгаряния. Друга естествена защита ще ви осигури маслото от авокадо.

2. Редовно почиствайте кожата си

Редовното почистване на кожата например с розова вода ще премахне мръсотията от кожата ви, ще я хидратира и ще ви предпази от появата на досадното лятно акне. След нея нанесете арганово, кайсиево или шия масло по цялото тяло и лицето. По този начин ще хидратирате кожата без да чувствате раздразнение и сухота. В същото време ще се предпазите от неравномерно белене на кожата, което да предизвика светли и тъмни петна.

1546833Thinkstock/Guliver

3. Направете си домашен пилинг

С домашният пилинг ще успеете да премахнете мъртвата кожа от тялото и лицето си и да освежите значително лицето си като запазите в същото време и постигнатия от вас тен на лицето. Важното е да се придържате към баланса и да не търкате твърде усилено, за да не нараните кожата си. Препоръчително е да го направите само веднъж на лицето и цялото тяло и то само при положение, че има неравности в тена.

Използвайте следната рецепта:

3 супени лъжици смляно кафе или зелен чай (лично аз предпочитам рецептата със зелен чай)
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица натурален течен мед

С тази смес започнете леко с масажни движения да търкате кожата на лицето, шията и деколтето. Оставете за няколко минути и след това изплакнете със студена вода. Благодарение на тази рецепта ще се радвате на блестяща визия на лицето, шията и деколтето. Можете да я използвате и за тяло, особено ако вече имате неравности в тена. Изпълнете същата рецепта в по-голямо количество.

4. Яжте храни богати на бета каротин

Храненето е от изключително значение за запазването на бронзовия загар за по-дълго време. Консумацията на моркови, броколи, райска ябълка, спанак, както и телешки черен дроб, мляко и яйца и много други ще допринесе за отличната ви визия за по-дълго време.

1546832Thinkstock/Guliver

5. Пийте достатъчно вода и хидратирайте ежедневно кожата си с натурални масла

Приемайте достатъчно количество вода, което ще хидратира тялото и кожата ви. Освен това имайте предвид, че слънцето изсушава допълнително кожата, за което допълнително трябва да се погрижите сутрин и вечер след като вземете душ. Задължително използвайте домашно приготвен крем или масло от кокос, моркови, жожоба или кайсия, които ще съхранят влажността на кожата и няма да допуснат грозното и досадно белене на горния слой кожа.

Не забравяйте, че колкото по бавно и здравословно придобивате бронзов тен, толкова по-дълго ще му се радвате. Избягвайте да се излагате на пряко слънце в часовете между 11 и 16.30, дори и да сте използвали слънцезащитен крем!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април