Вземете ароматна вана при мускулни и ставни болки

С етерични масла
Вземете ароматна вана при мускулни и ставни болки

С увеличаването на влагата във въздуха, както и със застудяването на времето все повече зачестяват оплакванията свързани с болки в мускулите, нервите и ставите.

За съжаление традиционната медицина предлага болкоуспокояващи, които имат временен ефект и в крайна сметка не могат да ви отърват трайно от неприятните неразположения. Най-добрата превенция са редица витамини и добавки, с които можете да подобрите състоянието си, но също така трябва да мислите и за цялостно поддържане на гъвкавостта с практики, които не са толкова агресивни като фитнеса. 

В такива случаи специалистите препоръчват йога или плуване, които укрепват ставите и в същото време се грижат за отпускането на мускулатурата и запазват гъвкавостта на тялото. Те са препоръчителни също така и защото е малко вероятно да допуснете нежелани травми.

Добре е също така да си създадете навик веднъж дневно преди лягане да си взимате ароматна топла вана с етерични масла, с които да успокоите неразположението и болките. По този начин и ще релаксирате пълноценно и по-ефективно.

Необходими продукти:

1587123Thinkstock/Guliver

15 капки етерично масло от розмарин
15 капки етерично масло от хвойна
15 капки етерично масло от лавандула
15 капки етерично масло от салвия
100 грама една морска сол
3 супени лъжици студено пресовано масло от гроздови семена

Напълнете ваната с топла вода и добавете всички продукти. Влезте в нея и започнете да правите бавен масаж на зоните, които усещате най-напрегнати в рамките на 5-10 минути. След което се отпуснете и останете във водата още около 10-15 минути. След което излезте и подсушете тялото си.
Позитивите на така направената вана е, че ще отпуснете тялото и намалите значително болките в ставите и мускулите. Благодарение на етеричните масла ще подобрите кръвообращението.
Желателно е след това да продължите с релаксацията и да се избягват натоварванията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април