Подарете масаж на краката си!

За пълноценна релаксация
Подарете масаж на краката си!

Краката ви са сред най-важните части от тялото, за които е необходимо да положите специални грижи.

Добре е да отделяте поне веднъж седмично време за подобен масаж, който ще ви помогне да релаксирате пълноценно. Благодарение на него ще подобрите цялостно здравословното си състояние.

Имайте предвид, че е лесно да го направите сами и то в домашни условия, което ще ви спести време и пари, които бихте загубили, ако посетите масажист. Превърнете масажа в ритуал, носещ наслада.

Ето и как да процедирате:

1593458Thinkstock/Guliver

Чудесен начин да започнете масажа на краката е като първоначално ги накиснете в топла ароматна вода. Още по-добре е, ако целите се отпуснете в ароматната вана за около 30 минути. Добавете във водата любимото си етерично масло – например лавандула, мента или жожоба и малко морска сол на кристали.

Подсушете тялото и се облечете като останете само с боси крака. Вземете малка хавлиена кърпа, която поставете върху едното коляно. Използвайте кайсиево, сусамено или кокосово масло.

Нанесете върху ходилата, след което преминете към масажа, следвайки следните стъпки:

1593457Thinkstock/Guliver

1. Седнете удобно и поставете лявото ходило върху дясното коляно. Важно е да подкрепите кръста с допълнителна възглавница, ако не се чувствате достатъчно комфортно.

2. Хванете крака с двете ръце, като поставите палците отдолу на ходилото, а пръстите на горната част, което ще ви помогне да придържате крака.

3. Започнете бавни кръгови движения с палците в посока от петата, като постепенно преминавате нагоре към пръстите на краката.

4. Стремете се да правите дълги и дълбоки притискащи движения към ходилото. В случай, че почувствате в някой участък специфична болка се опитайте да задържите малко повече на въпросното място. Отделяйте на всеки участък от ходилото по 30 секунди, преди да преместите ръцете си върху друга точка.

5. От ходилото се съсредоточете върху двете страни на глезените, като се стремите да правите дълги и дълбоки движения. След като приключите с лявото ходило, повторете същата процедура с дясното.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април