Survival Mode – състезанието на победителите

5 километра, 25 препятствия, огън и лед, кал и вода
Survival Mode – състезанието на победителите

Survival Mode, наричан още "адвенчър маратон", е уникално по рода и духа си събитие, което се проведе на 20. 06. 2015г. в кв. Банкя, София. То тества не само физическата форма на сървайвърите, но и духа, способността да помагаш и да работиш в екип. Оргазнизаторите смятат, че всеки, който има куража да участва, заслужава да бъде шампион.

1523510Личен архив

Организаторите

Диян Дянков, Константин Николов и Венцислав Илиев са тримата организатори. Идеята да създадат такова приключение в България идва от факта, че те са участвали на подобни състезания в други страни. "Ние българите не сме нещо по-малко от тях и могат да се измислят много готини неща, типично по български, да го направим да е забавно и трудно. Така решихме да направим и ние Survival Mode. Ние не сме открили топлата вода, такъв тип състезания се провеждат и в други страни. Различното при нас е, че имаме състезателна част с парични награди и старт за любители. Освен това включихме и много природни препятствия. Основната ни цел е да накараме хората да си помагат едни на други и да ги сплотим. Затова за отбор победител се пиема този, който пресече финала в пълен състав, а не някой да се загуби по трасето. Да се забавляват и да си помагат участниците, това е най-важното", споделя Диян.

1523514Личен архив

На края организаторите благодариха на участниците и ги поздравиха за куража да се включат и да финишират успешно. "Август месец организираме Survival Mode във Варна, с морски препятствия. Гответе се услилено, защото ще бъде още по-трудно", призоваха те.

Правилата

Всеки може да участва. Заплаща се такса за участие в зависимост от това дали се състезавате отборно или индивидуално. Можете да се запишете в 2 категории – Survival Mode Pro или Challanger. В първата категория на участниците им се засича време и те се състезават за парична награда. Независимо от старта, който сте избрали, можете да се състезавате и за най-атрактивен отбор и участник. Това е и първият по рода си адвенчър маратон с подобен награден фонд. Най-важното е да бъдете внимателни както за себе си, така и за другите. Грубите участници биват дисквалифицирани, а тези, които помагат на останалите – толерирани.

1523516Личен архив

Трасето

5 километрово трасе, 25 препятствия. Те включват преминаване през реката на 7 места, дупки, разкопани и пълни с вода, стигаща до кръста, влизане дълбоко в реката и изкачване на отвесен склон с помощта на въже, 2 огромни контейнера, пълни с вода и лед, през които трябва да преминете, изкопи като подземни тунели, в които не се вижда нищо, войнишко преминаване през гуми, гуми, направени на камара, 3 бали със сено за прескачане, 6 метрова купчина от бали сено, на която трябва да се покатериш и да слезеш, преминаване през лабиринт от гуми, изкачване на 4,5-метрова рампа и като завършек на всичко това – преминаване под бодлива тел, докато те пръска студена вода. Независимо дали спортувате професионално, любителски или просто искате да се тествате, състезанието ви предлага приключение, което никога няма да забравите.

1523511Личен архив

Победителите

Първо място в индивидуалната надпревара взе Йоло Николов. Той окуражи и поздрави завършилите състезанието с думите: "Всеки, пресякъл финала, е победител". Призна си, че е атлет, но това е едно от най-трудните изпитания в живота му. След него се наредиха Николай Цветанов и Пол Коуч. Първата финиширала жена беше Надя Младенова, а наградата за най-бърз отбор грабна този на "Фитнески". За най-атрактивен отбор беше избран този на "Пиратите", като всеки член беше облечен с атрактивен костюм, съответстващ на името на отбора.

1523515Личен архив

Всички участници получиха награди – лимитирана тениска с логото на Survival Mode.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май