2 чисто нови упражнения за стегнат корем

Обзалагаме се, че точно тези две движения е по-вероятно да не сте ги виждали досега!
2 чисто нови упражнения за стегнат корем

Рискова зона номер 1 в тялото безспорно е поясът, основна част от който е... коремът. Да, този недискретен издайник на всеки допълнителен грам подкожни мазнини се забелязва най-лесно и се тренира най-трудно, без значение от пола.

Коремните преси се считат за най-универсалното упражнение за стягане на проблемния участък. Но истината е, че и най-стегнатата преса се нуждае от разнообразие :) По този повод ще ви споделим 2 по-различни движения, с които да експериментирате допълнително.

Планк със сгъване и разтягане

Планкът сме го обяснявали и хвалили толкова пъти, че няма смисъл да повтаряме пак основното за него.

Идеята тук е да заемете позиция за лицева опора с опънати ръце и гръб. След това повдигнете от пода левия крак и го сгънете напред, като заедно с това стегнете корема и извийте гръбнака нагоре. Опитайте се да докоснете носа си с коляното при това движение.

Shape Magazine

Докато продължавате да напрягате корема, гърдите и гърба, протегнете левия крак обратно назад, опъвайки гръбнака. Така ще снишите тялото си към пода, но се старайте да не го докосвате с таза или коленете.

Стъпете и с лявото ходило на пода, задръжте 1-2 секунди и повторете отначало. Направете 4-6 повторения, починете си 30 секунди и преминете към другия крак.

Приплъзвания

Това упражнение на английски се нарича "abs snails” и е патентовано от треньора Ник Туминело. То натоварва не само корема, но и гърдите, раменете, гърба и дори глутеусите.

Седнете на пода с опънати напред крака и се подпрете на дланите си, обърнати напред и разположени от двете страни на дупето. Ръцете са с опънати лакти и са раздалечени малко повече от широчината на раменете, но в здрава опора.

Напрягайки раменете леко напред и глутеусите един към друг, повдигнете тялото нагоре, така че да се изпъне в една линия от главата към ходилата. От тази позиция, стягайки корема, обърнете движението: издърпайте бедрата между ръцете си, премествайки дупето колкото се може по-назад, но без да го влачите по земята. Бавно се отпуснете на пода и преместете ръцете назад, за да заемете изходна позиция.

Цялото движение можете да видите във видеото отдолу, обяснено на английски от самия Туминело.

Направете 6-10 повторения и се старайте да увеличавате бройката постепенно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 04.09.2013 | 00:05
    Ако правя само тези упражнения ще постигна ли някакъв ефект ??

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май