Подай ми топката, ако обичаш!

Ето така...
Подай ми топката, ако обичаш!

Ха! Разбрахте ли сега, че да се тренира по двойки никак не е лоша идея. Доказателствата: тук и тук.

Нещо повече, днес възнамерявам да ви покажа още едно упражнение, което бихте могли да изпълнявате заедно с фитнес партньора си. Въпросното движение е забавно и не изисква от вас кой знае какви физически умения – само бързина и добра координация. За да го реализирате, ще са ви нужни една медицинска топка (може и футболна) и щипка желание.

Готови ли сте?

  • Застанете с гръб един към друг, на малко разстояние помежду си и с разкрач на широчината на раменете.
  • Единият от вас, който ще наречем символично "А", нека хване топката със свити в лактите ръце и да я държи пред корема си. Другият – "B", нищо няма да държи, докато...
  • ... "А" не се обърне и не подаде топката на B, който също трябва да се обърне, за да я вземе. На практика, за да се осъществи размяната, двамата завъртате горната част на тялото (от кръста нагоре) един към друг, без да отлепяте ходилата.

840717Fitwell.bg (колаж)

  • Когато B получи това, което му се полага, не бива да чака, а ще е хубаво бързо да се "врътне" на другата страна, където сам да подаде топката на А.

840715Fitwell.bg (колаж)

  • Разменяйте си фитнес атрибута за около 30 секунди. Починете и действайте пак за още една серия.

Упражнението ще направи добра услуга на косите ви коремни мускули и, както споменах, ще ви позволи да тествате координацията и бързината си.

Готино е, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май