С крака на стената за стабилен корем

Mountain Climbers, ама не съвсем :)
С крака на стената за стабилен корем

Понеже петъкът е в разгара си и подозирам, че трудно бих могъл да задържа интереса ви за повече от 2 минути и половина, обещавам да изневеря на стила си и да бъда максимално кратък. Искам да ви покажа едно упражнение, което е доста модифицирана версия на отдавна представените ви от Краси Mountain Climbers.

Докато в класическия си вид "катерачите" имат за цел по-скоро да подобрят мобилността в таза и да ви позадъхат, настоящият им вариант тренира най-вече стабилността и издръжливостта на коремната мускулатура и раменния пояс. С други думи, това е нещо като планк за доста напреднали, т.е. за хора, които могат да прекарат във въпросната поза поне 2 минути, без да опищят орталъка след това. Виждате ли колко много неща мога да кажа в четири изречения? Останете с мен, защото следва още информация:

  • За да изпълните упражнението, заемете позиция за лицева опора. Зад вас трябва да има стена, на която следва да покачите краката си така, както е показано на картинката.

  • От това положение сгънете произволен крак и се опитайте да докоснете коляно в гърдите си. След това го върнете на стената и повторете движението и с другия крайник.

  • Редувайте по този начин, доколкото ви позволяват силите, но се постарайте да не слизате под 8 бройки на крак.

  • Починете 1 минута и повторете в още 2 серии от по 8-15 повторения.

Обещах да съм лаконичен и смятам, че успях. Сега ви оставям на петъчния произвол.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 03.04.2012 | 11:46
    Това още довечера ще го пробвам :) Изглежда добре натоварващо :) а и с планка вече имам напредък :) хехе!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май