Старт! Да тренираме раменете

По маймунски
Старт! Да тренираме раменете

Ако сте ходили скоро в зоопарка, значи сигурно сте имали възможността да наблюдавате поведението на маймуните. Уникални са, няма спор. Ние също ги харесваме - толкова са забавни и интересни. Освен това, удивително много приличат на нас, хората. Или по-скоро ние приличаме на тях, но това е една друга тема за размисъл.

Приматите, разбира се, си имат собствен начин на живот, свои си привички и особености. А, ако сте забелязали, те често правят едно характерно движение – движат енергично ръцете нагоре-надолу покрай тялото до подмишниците, като ги свиват в лактите. Понякога, докато го правят, даже се чешат блажено. Ехаааааааа...

Е, ще вземем този "маймунски" навик (без чесането), за да го използваме с фитнес цел. Ще ви научим как да го модифицирате, за да го превърнете в страхотна тренировка за раменете. Нали все пак ви предстои да разголите последните съвсем скоро. Накратко, ще ви покажем едно чудно упражнение, вдъхновено от маймуните.

За да го изпълните обаче, ще са ви необходими чифт дъмбели и 5 минути време.

Готови ли сте?

  • inm.comЗаемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на таза. Ръцете трябва да са отпуснати от двете страни на тялото и да държат дъмбелите здраво.
  • Сега вдигнете тежестите покрай торса така, че те да застанат под подмишниците ви. За целта, свийте ръцете, a лактите нека да сочат настрани. С две думи, ще ви се наложи да реализирате движението на маймунките. По този начин. Както виждате, дланите също са обърнати към подмишниците.
  • От тази позиция бавно и контролирано изпънете ръцете настрани така, че дланите този път да сочат към земята. После се върнете в изходно положение. Е, това е едно повторение. Направете още 10-12, починете и реализирайте още една серия.

Обещаваме следващия път да си откраднем още нещо хубаво от маймунките ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април