Фитнес уреди в офиса: стената

Да се раздвижим!
Фитнес уреди в офиса: стената

Хей, офис-другари, време е за шведска... фийка :) Щом се насладите на чашата си с ароматно кафе обаче, отделете няколко минути и за малко спорт, за да се възползвате максимално от почивката си.

Нещо повече, може хич да не ви се вярва, ама работното ви място предлага чудесни възможности за трениране. Огледайте се и ще забележите куп необичайни фитнес уреди около вас – този и този, например.

А само след ред разстояние ще ви покажем още едно спортно приспособление, а именно – стената! Как да я използвате? Лесно:

  • Облегнете гърба и дупето в нея и клекнете така, че бедрата ви да бъдат успоредно на пода – представете си, че сядате на въображаем стол с облегалка. Съберете ходилата.
  • Сега сложете ръцете на бедрата (или на кръста, ако ви е по-удобно там). Без да отлепяте гърба от стената, повдигнете единия крак и приближете коляното му максимално към гърдите. По този начин: 

SELF

  • Върнете крайника си в изходна позиция и повторете същото с другия.
  • Редувайте краката така за около минута-две, "станете" и се заемете с обичайните си задължения.

Упражнението е хубаво, защото ще предизвика на двубой уменията ви да пазите баланс. Плюс това, ще активира мускулите на дупето, на бедрата и на корема. Бонусът е, че ще ви помогне да изправите гърба – нещо, което вероятно не правите, докато сте пред компютъра ;)

Е, хайде! След тази приятна пауза, продължавайте напред! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април