Фитнес уреди вкъщи: диванът 2

Пак иска да тренирате заедно :)
Фитнес уреди вкъщи: диванът 2

Най-важното

Искате да "дърпате" още? Пробвайте от изправено положение, ама без помощта на дивана. Ето така ;) 

След като ви дадохме достатъчно време да свикнете с новия си партньор за спорт, днес ще ви покажем как да продължите да го използвате. Точно така, предстои ни да ви запознаем с още едно, наистина хубаво упражнение. За да го направите обаче, освен кушетка, ще ви е необходим и т.нар. тренировъчен ластик.

В случай, че не разполагате с такъв, може да ползвате и срязана гума от велосипед. Защото тя също ще ви осигури необходимото съпротивление.

Е, стана ли ви интересно? Ами, действайте, де:

  • Седнете близо до любимата си мебел.

  • Сега прекарайте ластика (или гумата) през едното й краче. После изпънете хубаво собствените си крака и опрете пръстите им в основата на дивана. Ако ви е трудно и усещате напрежение, може леко да ги свиете в коленете.

  • След това издърпайте ластика към себе си, по хоризонтала, към пъпа. За да улесните и обезопасите максимално движението, трябва да изпъчите гърдите, да съберете плешките и да приберете брадичката. На практика, то трябва да се осъществява от лактите, колкото и странно да ви изглежда това.

  • В крайно положение, когато сте издърпали ластика съвсем, стегнете мускулите на корема и разтворете ръцете настрани. Ето така.

  • После върнете в изходна позиция и направете 10-15 повторения. Починете и после, хоп!, чакат ви още две серии.

Хареса ви, нали? Има още, но... в следващия материал ;) След осъщественото усилие, вече с чиста съвест може да се разложите блажено на дивана... Приятно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май