Фитнес уреди вкъщи: диванът 3

Добър приятел в тренирането
Фитнес уреди вкъщи: диванът 3

Хей, приятели! Харесаха ли ви неравните лицеви опори, с които ви запозна колегата Кирил Русев в този свой материал? Е, да, трудни са, но са интересни - носят разнообразие в тренировката и ви позволяват да прогресирате във физическата си подготовка.

Та, в този ред на мисли, ще ви предложим да направите следващата любопитна модификация на познатото движение. За да я изпълните, ще се наложи отново да ползвате любимия си домашен фитнес уред – дивана! Той ви чака вече цяла седмица, за да поспортува с вас. Така че не се бавете, ами веднага го включете в сесията си. Готови ли сте?

  • Заемете позиция за лицева опора, като този път обаче качете краката върху седалката на дивана така, че да ползвате възглавничките на пръстите си за опора. Напрегнете седалищните и коремните мускули – това ще ви помогне да държите гърба изправен и да не предприемате опасни чупки в кръста.
  • После е ясно какво следва. Бавно и контролирано спуснете гърдите към земята. Ето така. Накрая избутайте тялото в стартова позиция. Ами, това е едно повторение. Направете общо 15, починете и продължете с още две серии.

Готиното на лицевите опори с вдигнати крака е, че ви позволяват да използвате по-висок процент от личното си тегло за съпротивление. Така упражнението става значително по-сложно, но, ако вече добре се справяте с неравните опори, много е вероятно да нямате проблеми и с тези.

И не забравяйте: в случай, че не разполагате с възможност да посещавате редовно фитнес клуба, тренирайте у дома. Защото, без майтап, вкъщи може да откриете един куп прекрасни спортни приспособления, за които дори не сте подозирали. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май