Фитнес уреди вкъщи: паркетът 2

Удобен за пързаляне и за ...
Фитнес уреди вкъщи: паркетът 2
inm

Не знаем какво смятате за паркета, но ние сме на мнение, че той е най-готината подова настилка на света!

Причината: когато пощуреем и ни се прииска да бъдем деца отново, веднага го превръщаме в пързалка :) Нещо повече. С негова помощ можем да изпълняваме куп чудесни упражнения. Не вярвате ли? Ако разполагате с паркет у дома, веднага ще ви покажем как да го използвате с фитнес цел.

  • Легнете по гръб на пода с изпънати крака. Съберете ходилата, а под двете пети сложете малка хавлиена кърпа.
  • Сега изпънете ръцете настрани на нивото на раменете и насочете дланите към земята. По този начин.
  • Докато държите долните си крайници събрани, напрегнете коремните мускули и, с помощта на кърпата, плъзнете ходилата колкото е възможно наляво.
  • После се върнете в изходна позиция и повторете плъзгането надясно. Това е едно повторение. Направете общо 12 и ставайте да се пързаляте отново :)

Препоръки

Сигурно ще ви се стори малко налудничаво, но докато изпълнявате упражнението, може да си представяте, че сте русалка, излязла на сушата, която мята опашката си наляво-надясно в опит да се върне в морето :) Това ще ви предпази от желанието да раздалечавате краката.

Освен на паркет, движението може да се прави и на друга гладка повърхност. За да не ви е студено, сложете под гърба някаква постелка.  

Е, опитайте! Ще поработите върху поясната мускулатура и по-специално - върху косите коремни мускули. Едновременно с това, ще се позабавлявате :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май