Какво се случва, когато не се храните достатъчно

Гладът може и да е полезен в краткосрочен план, но тялото страда
Какво се случва, когато не се храните достатъчно

Преяждането категорично е вредно и може да наруши обмяната на веществата в тялото, но недохранването също не води до нищо добро. Всеки ден тялото ни изисква определени калории, за да функционира нормално. Когато го лишавате от основни хранителни вещества, то може да се обърне срещу вас.

В случай, че сте на диета или не се храните редовно, внимавайте за следните признаци и вземете мерки, ако се появят:

Постоянна умора

Една от главните причини за усещане на отпадналост и умора през цялото време е приемането на по-малко калории. Това води до забавяне на метаболизма и функционирането на органите, които не получават необходимата енергия.

Постоянно усещане за глад

Ако не хапвате достатъчно, ще усещате постоянен глад, който действа не само физически, а и психически.

Загуба на коса

Липсата на хранителни съставки и витамини се отразява осезаемо най-вече на косата. Тя започва да капе. Това е една от първите индикации, че спешно трябва да промените хранителния си режим.

Проблеми със съня

Когато хапвате по-малко, сънят ви страда. Спите неспокойно, будите се от глад и още от сутринта сте уморени.

Постоянно сте раздразнени

Мозъкът също се нуждае от гориво, за да работи. Ако се чувствате раздразнени без причина, вероятно тя се крие в липсата на достатъчно енергия, която не му предоставяте.

Студено ви е

Понякога, ако тялото ви получава по-малко калории от необходимото, температурата му се понижава. В случай, че ви е студено, когато на околните им е топло, вероятно трябва да промените хранителните си навици.

Страдате от запек

Запекът често е резултат на недохранване или прекалено строги диети. Запекът е свързан и с проблемно храносмилане и отделяне на вредните вещества, пряко зависещо от това каква и колко храна приемате през деня.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май