Суровите лакомства са най-подходящия начин да заситите необходимостта си от нещо сладко. Освен това този вид лакомства носят наслада на сетивата и в същото време са изключително полезни за
  здравето.
  
  Ще ви заредят с витамини, минерали, а и ще подпомогнат хормона на щастието. Подходящи са за малки, големи, постещи, вегани, вегетарианци, месоядни и изобщо за всички, на които им пука какво слагат
  в устата си.
  
  Изключително лесни са за приготвяне и ви гарантирам, че цялото семейство ще се влюби в тях. Спокойно можете да напълните с тях 
  коледния календар на децата си и ще сте спокойни, че не са изяли цялата Менделеева таблица.
  
  Ето и някои предложения, с които ще внесете забавление в дома си.
  
  
Thinkstock/Guliver
  
  20 броя сушени кайсии
  1 буркан течен органичен био шоколад
  1/2 чаша кафе с бадемово мляко
  20 броя сурови бадеми
  20 броя клечки за зъби
  1 шепа счупени сурови орехови ядки или лешници
  
  Измийте и накиснете за около 1 час сушените кайсии. След като ги подсушите направете дупка в тях и сложете по 1 бадем във всяка. В малка купичка сложете 3-4 супени лъжица от течния органичен
  шоколад. Затоплете леко бадемовото мляко и го добавете към шоколада, така че да стане значително по-течна консистенцията. Натрошете ореховите ядки или лешници и ги сложете и тях в друга малка
  купичка. 
  Набодете с клечката за зъби напълнената вече кайсия, след което я топнете в леко топлия шоколад и после в ядките и я оставете да изсъхне върху хартия за печене. По тази процедура действайте и с
  останалите кайсии.
  Опаковайте ги в целофан и ги завържете с панделка. Съхранявайте на сухо и прохладно място.
  
  
Thinkstock/Guliver
  
  20-30 броя фурми
  100- 150 грама орехи, бадеми, кашу или сурови лешници
  щипка цейлонска канела
  
  Накиснете фурмите и ядките за около 1-2 часа, след което ги сложете в кухненския робот и ги пасирайте. Оформете блокчета и ги оставете да изсъхнат. Пакетирайте ги с хартия за печене. Съхранявайте
  ги на сухо и прохладно място.
  
  
Thinkstock/Guliver
  
  20-30 фурми
  100-150 грама ядки кашу, бадеми, орехи, лешници или шамфъстък
  щипка 
  цейлонска канела
  2 супени лъжици кокосови стърготини
  2 супени лъжици органично какао
  
  Накиснете за 1-2 часа фурмите и ядките, след което ги пасирайте в кухненския робот. Добавете за аромат канелата, след което започнете да оформяте топченца, които овалвайте в какаото или кокосовите
  стърготини. Пакетирайте в целофан и съхранявайте на сухо и хладно място.
- iNews
 - Novinite
 - Econ
 - Jenite
 - Div
 - Sporta
 - FitWell
 - Sportuvai
 - Peika
 - Programata
 - Doctoronline
 - News in English
 
Сурови бонбони за малки и големи
Полезни и носещи наслада на сетивата!
		
		
		
		
		
		
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар