Храни, които помагат срещу вредните бактерии

Как да се справим с хранителните инфекции?
Храни, които помагат срещу вредните бактерии

Хранителните инфекции и интоксикации често развалят почивката ни през лятото. Отсядайки на ново място, тялото ни се опитва да свикне с климата, типичната храна и бактериите, които се срещат в тях. В резултат на това понякога се появяват стомашно-чревните вируси и алергиите по кожата. Те са причинени най-вече от замърсени водни басейни, питейна вода, както и недобра лична хигиена. 

В повечето случаи нашата имунна система е достатъчно силна, за да се справи с вредното въздействие на околната среда и да държи далече бактериите. Но има и ситуации, в които тялото ни е отпаднало и няма достатъчно сили за това. Освен лекарства, можем да се справим с проблема и чрез прием на определени храни. Ето кои са най-приеманите за справяне с хранителните инфекции.

Мед

Едно от природните средства за борба с микробите. Неслучайно се препоръчва да хапваме на гладно по една лъжичка от сладкото изкушение. Медът поддържа имунната система здрава и ни предпазва от възпаления и инфекции. 

Чесън

Той е мощно антибактериално средство както през зимата, така и през лятото. Има неприятен мирис, но предпазва организма от различни заболявания. Чесънът съдържа съединението алицин и летливи масла, които се отделят при дъвчене и предпазват тялото от вредните бактерии.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април