Спирулина

12 ползи, с които ще промените качеството си на живот!
Спирулина

Най-важното

Искате ли да постигнете вечна младост, дълголетие и красота?

Включете най-пълноценната храна на бъдещето в ежедневното си меню.

Спирулина са влакнести цианобактерии, които растат естествено в езера с високо pH и концентрация на карбонати и бикарбонати. Синьозелените водорасли са суперхрана и хранителна добавка, която има невероятни ползи върху организма.

През последните 30 години спирулината придоби истинска популярност сред хората, които искат да се хранят здравословно и спазват вегетариански или вегански стил на живот. Причината се крие в съдържащите се в нея протеини, витамини и минерали. Богата е на калий, калций, хром, йод, мед, желязо,магнезий, манган, фосфор, селен, натрий, цинк, хлорофил, лизин, цистеин, метионин, фенилаланин и треонин – важни незаменими аминокиселини, както витамини от групата В и безценния за организма витамин В12, чието количество се усвоява напълно от организма. Спирулината съдържа Омега 3, 6 и 9, като в особено високо количество е Омега 3.

Учените твърдят, че спирулината е един от най-богатите естествени източници на актиоксиданти – фенолови киселини и токофероли. Доказано е, че притежава по-високо съдържание на желязо от спанака, както и по-голямо количество бета-каротен от морковите и сладките червени картофи.

Спокойно можем да кажем, че синьозелените водорасли имат всички необходими вещества, които са необходими за поддържане на доброто здраве.

Спирулината действа особено ефективно при укрепването и подсилването на имунната система, но също така спомага и за водене на балансиран и здравословен режим на хранене. Подходяща за употреба от млади и стари, след тежко боледуване или тотално изчерпване на организма в следствие на стрес.

Интересен е случаят, в който спирулината е спасила милиони от натравяне с арсеник! До 1990 година водата в Бангладеш е била с високо съдържание на арсеник. Учените медици направили изследване, в което участвали 33-ма пациенти натровени с арсеник, на които давали ежедневно спирулина. Резултатът ги изненадал, тъй като при 82% от тях настъпило огромно подобрение.

Предлагам ви списък с 12 ползи, които ще променят и удължат живота ви!

1. Спирулината е подходяща за вегани

Притежава 65% протеини, аминокиселини, есенциални мастни киселини и гама-линоленова киселина (GLA), която има противовъзпалителни свойства, особено ако се комбинира с висококачествено Омега 3. Спирулината е една от няколко храни, които съдържат натурално гама-линоленова киселина.

2. Детоксикира организма

Спирулината е с изключително високо съдържание на хлорофил, което помага за добрата детоксикация на организма, както и за прочистването на кръвта. Повишава имунната система.

3. Против сезонни алергии

В случай, че страдате от сезонни алергии – полени, прах, трева, цъфтящи храсти, дървета и цветя, астма, алергичен ринит, то спирулината е точно за вас. Това е най-натуралният метод, който напълно замества антихистамините.

4. Спирулината помага при стомашни проблеми

Предотвратява гастроентерологичните разстройства, като обогатява чревната флора с Лактобациликус и Бифидус. Помага и в борбата с Escherichia Coli и Candida. Благоприятства чревната флора и подобрява абсорбирането на храните, предпазва от запек и автоинтоксикация.

5. Отлично средство за набавяне на желязо

Съдържанието на натурално, лесноусвоимо и нетоксично желязо е от изключителна важност за хората страдащи от анемия. Спирулината е подходяща да се ползва по време на бременност, тъй като набавя необходимите витамини, минерали и антиоксиданти и предпазва от запек.

6. Против висок холестерол

Благодарение на мастните киселини, спомага за намаляване на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта.

1508856Thinkstock/Guliver

7. В борбата срещу рака и стареенето

Забавя процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали, благодарение на антиоксидантните киселини. Добра превенция срещу дегеративни заболявания и дори рак.

8. При липса на калций в организма

Спирулината е с уникално високо съдържание на калций с цели 26 пъти повече отколкото се съдържа в прясното мляко. Това го превръща в отличен източник за страдащите от лактозна непоносимост, за вегани, малки деца, възрастни и бременни.

9. Против затлъстяване

Подходяща за редуциране на килограмите. Намалява апетита и подпомага поддържането на добрата форма.

10. За поддържане на здрави кости, зъби и нокти

Благодарение на богатото съдържание на минерали и витамини.

11. За здрава щитовидна железа

Спирулината е богата на минерали, селен и йод. Йодът подобрява общото здравословно състояние и метаболизма. Спирулината снабдява организма с много важния за щитовидната жлеза витамин A. Тя е и една от най-добрите зелени храни за детокс на черния дроб. Доброто функциониране на черния дроб е важно за щитовидната жлеза, защото превръщането на неактивния хормон T4 на щитовидната жлеза в активен T3 се случва главно в черния дроб.

12. За алкализиране на организма

Спирулината е мощна алкализираща храна с доказано профилактично действие при хипоглекимия, анемия, язви, анорексия, подагра, хепатит, болести на сърдечно-съдовата система и хронична умора.

Спирулината е всичко онова от което се нуждае вашето тяло целогодишно без значение на каква възраст сте!

източници: naturligtomhalsa.se; wellnessmama.com; articles.mercola.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април