Инхалация с лайка

Прогонва грип и простуда!
Инхалация с лайка

Най-бързият и лесен начин човек да прогони симптомите на простуда и грип е ако още в първите мигове вземе превантивни бабешки илачи, благодарение на които по-лесно ще може да се изправи на крака.

За мен дори най-обикновената настинка, а и дори грип е синоним на сериозни страдания, тъй като имам силна непоносимост към лекарства и пиенето на парацетамол и аспирин е немислимо, невъзможно и най-вече нереално действие.

Именно поради тази причина имам цял арсенал от бързи мерки за справяне с вирусните и простудни заболявания благодарение, на които да мога да се вдигна на крака. Вече съм ви дала поне 5 натурални народни рецепти за болно гърло, но сега възнамерявам да ви запозная с първите стъпки, които предприемам, когато усещам, че болестта се опитва да вземе превес в организма ми.

На първо място правя сериозна промивка с морска сол на ноздрите. Второ гаргара с кислородна вода и клеева тинктура. На трето потапям краката в гореща вода с морска сол, след което взимам топла баня, като налягам на областта на лицето - там където се намират синусите. Обличам се дебело с цел да се изпотя. След което правя любимата си инхалация с лайка, за да мога да дишам по-леко през нощта. Ето как да процедирате!

Необходими продукти:

1588887Thinkstock/Guliver

1 шепа сухи листа и цвят от лайка
1 супена лъжица сода бикарбонат
300-400 милилитра вода

Сложете в малка тенджерка вода и добавете лайката. В момента, в който започне водата да ври добавете содата бикарбонат и разположете лицето си върху тенджерата. Намалете котлона на най-ниската степен, така че да не изгорите лицето си и започнете дълбоко да вдишвате от носа и да издишвате въздух през устата. След което повторете процедурата като вдишате през устата и издишате през носа. Необходимо е инхалацията да е дълбока и да трае най-малко в рамките на 6-10 минути. След което си направете билков загряващ чай с мед, в който можете да капнете една капачка коняк. Пиете на малки глътки и лягате да спите. В случай, че се изпотите трябва да имате до леглото си фанелка или друга пижама или бельо, за да смените. Дори и да вдигнете температура - Не я сваляйте, освен ако не надвиши 38.4 градуса по С.
Добре е ако има кой да ви направи загряваща енергична разтривка с ракия!
На другия ден ще се почувствате значително по-добре, но се стремете да приемате натурални имуностимулатори, като джинджифил, пчелно млечице, чесън или куркума. След загряващите процедури в никакъв случай не се излагайте на студено!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март