4 храни, с които ще премахнете мазнините

Около талията и от корема!
4 храни, с които ще премахнете мазнините

Тайната за трайната загуба на килограми се крие в правилно подбрания хранителен режим и същевременно с това и добре изградената фитнес програма. От изключително значение за постигането на цялостен ефект е да познавате на първо място тялото си и на второ да сте достатъчно добре запознати с ползите от употребата на един или друг хранителен продукт.

Изследванията показват, че хората които съвестно се заемат с поддържането на отлична форма, постигат повече от завидни крайни резултати. Имайте предвид, че за да се освободите от мазнините от корема и от талията не означава, че буквално трябва да премахнете мазнините от диетата си! По-скоро, че трябва да се освободите от храните, които не можете да изгорите със спорт и се трупат в тези две области на тялото ви под формата на мазнина. Освен това съществува сериозна разлика между видовете мазнини намиращи се в храните, които слагате ежедневно на трапезата.

Предлагам ви 4 храни, които ще ви помогнат буквално да стопите неприятните килограми около талията и корема. Яжте тези храни, за да спите по-добре и да губите повече тегло.

1. Риба

Богатата на риба диета ще ви осигури така необходимите омега 3 мастни киселини, които от своя страна ще ви помогнат да регулирате нервната система, ще увеличат производство на мелатонин, който ще подобри в пъти качеството ви на сън. Сънят ще ви осигури баланс в хормонално отношение и липсата на така наречения "вълчи глад” за въглехидрат през деня, защото не сте си доспали. С две думи ще излезете от омагьосания кръг на недоспиване, преяждане, преумора и трупане на излишни килограми.

Според извършените проучвания е доказано, че хората не приемащи омега 3 мастни киселини не спят и не почиват пълноценно в най-подходящите за това часове. В този случай се стремят да наваксат липсващата енергия с лоша храна. Употребявайте всекидневно омега 3, за да запазите и сърцето си здраво и да предотвратите възникването на деменция с напредването на годините.

2. Ядки

1575072Thinkstock/Guliver

Наред с всички останали ползи - ядките и бобовите култури са чудесен източник на настроение и магнезий. Имайте предвид, че благодарение на магнезия ще се радвате на пълноценен сън, който ще предотврати преяждането в рамките на деня. Според проучване публикувано през 2010 година, всекидневната употреба на магнезий е подобрила качеството и дължината на сън дори и на напълно здравите хора, които обичайно смятали, че спят достатъчно в рамките на 6 часа или 6 часа и половина. Освен това благодарение на магнезия са се сбогували с няколко килограма около талията и от корема си. Ползата от употребата на магнезий се изразява и в снижаване риска от възпаления, нисък имунитет, сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет и Алцхаймер.

3. Кисело мляко

Киселото мляко е богато на полезни бактерии, които действат буквално като почистваща четка. Освен това истинското домашно кисело мляко ще ви дари и с нужния калций. За хората с лактозна нетолерантност, както и за веганите необходимото количество калций и полезни за чревната флора бактерии могат да си ги набавят по друг натурален начин. Важното е тези два сегмента да присъстват в ежедневното ви меню. В проучване проведено от изследователи от University of Alabama в Birmingham и публикувано през 2010 година е установено, че жените консумиращи в достатъчно количество калций не натрупали излишни килограми в областта на корема и талията непосредствено преди настъпване на менопаузата. Но също така имайте предвид, че ще пазите и сърцето си здраво!

4. Череши

Най-добрият начин да отслабнете е да похапвате череши. Богати са на антиоксиданти, витамини и са изключително полезни за вашето здраве. Повече за черешите можете да научите ТУК. В случай, че тази година не сте имали възможност да се насладите на този плод, то подгответе се да ядете буквално на корем череши, но другата година.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април