10 метода да смъкнете кръвното си по естествен начин

Променете навиците си, преди да е станало късно!
10 метода да смъкнете кръвното си по естествен начин

Поемете пътя към здравословният начин на живот! Погрижете се за сърцето, защото то го заслужава.


В случай, че попадате в онзи голям процент от българите, които страдат от високо кръвно, то със сигурност тези 10 съвета ще са ви от полза. Ако проблемите ви се задълбочат и високото кръвно не пада, обезателно потърсете съветите от лекар специалист, който да назначи адекватно лечение за състоянието ви.

С тези 10 метода можете да смъкнете кръвното си сами. Предложенията са от Prevention.

1. Разхождайте се

Физическото натоварване покачва способността на сърцето да пренася кислород, така не се налага да работи трудно, за да изпомпва кръв. Доказано е, че бързото ходене пеш понижава кръвното налягане.

2. Дишайте дълбоко

Бавното, равномерно и дълбоко вдишване и издишване, което се практикува в йогата намалява значително нивото на стреса в организма. Стресовите хормони са виновници за покачване на кръвното налягане.

3. Приемете калий

Приемът на калий се препоръчва при високо кръвно налягане. Най-лесно можете да си го набавите чрез банани, кайсии, стафиди, сладки картофи батати, домати, бобови култури, пъпеш, грах и други.

4. Черен шоколад и какаови зърна

Черният шоколад с минимум 70% какао , както и какаовите зърна съдържат флавоноиди, които помагат за поддържането на еластичността на кръвоносните съдове.

5. Алкохол в умерено количество

Твърдият алкохол в малко количество до 50 грама на ден разширява кръвоносните съдове и намалява чувствително кръвното налягане. По-голямото количество води до сериозни негативи за здравословното ви състояние, включително и повишаване на кръвното налягане, превъзбуденост, безпокойство и безсъние.

6. Безкофеинови напитки

Кофеинът често е причина за високото кръвно налягане. Кофеинът засилва и чувството за тревожност и стрес, което допълнително усложнява ситуацията с високото кръвно налягане. Чаша зелен чай сутрин – ободрява и ви дарява със здраве.

7. Пийте чай

Зеленият чай и чая от хибискус – познат като каркаде, хънибуш помагат за намаляване на кръвното налягане.

8. Приберете се навреме вкъщи

Работата до късно крие сериозни рискове за здравето на вашето сърце. Залагайте на физическата активност и положителните емоции. Проучване е установило, че ако надхвърляте 41 часа работни часове на седмица попадате в рисковата група да страдате от високо кръвно налягане.

9. Медитирайте с успокояваща и приятна за вас музика

В случай, че ви е трудно да медитирате, то обезателно намерете музиката, която ви действа отпускащо. По този начин ще успявате да се освободите от вътрешното си напрежение. Доказано е, че ако слушате любима класическа музика в рамките на 30 минути всеки ден ще намалите чувствително риска да страдате от високо кръвно налягане.

10. Взимайте добавки

Според последните проведени проучвания Коензим Q10 може чувствително да намали високото кръвно налягане. Коензим Q10 е антиоксидант, който съществува естествено в тялото, но също така и в мазните риби, месото, ядките и натуралните масла. Можете да си го набавяте и от хранителни добавки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април