8 храни за перфектна кожа

8 храни за перфектна кожа

Най-важното

Кожата отразява начина ни на живот. Когато живеем на бързи обороти, не се наспиваме, не се храним правилно, кожата ни е суха, напукана и се появяват бръчки и акне. Но когато се храним правилно и живеем здравословно, тя е млада, мека и опъната. Ето няколко храни, които да добавите към менюто си, които ще ви помогнат да направите перфектната кожа, без да използвате различните кремове.

1. Сини плодове. Всички плодове от сорта на къпини, боровинки, сини сливи и други с подобен цвят са перфектни за вашата кожа. Те са богати на антиоксиданти, които премахват токсините от тялото ви. Тези антиоксиданти също така се борят със свободните радикали, които не само вредят на кожата ви, но и предизвикват рак.

2. Слънчогледови семки. Те са богати на витамин Е, който предпазва кожата ви от вредното действие на слънчевите лъчи. За това е хубаво през лятото да приемате повече витамин Е.

3. Шоколад. Да, това е чудесна новина за дамите, но не трябва да се прекалява с него. Не повече от 1/2 на ден, защото в противен случай се получава обратен ефект. Има различни твърдения, че шоколадът предизвиква акне, но в малки количества той се бори с него.

4. Домати. Те съдържат антиоксиданти като ликопена, които подхранват кожата и изхвърлят токсините от тялото. В допълнение витамините, които има в домата помагат на кожата ви да изглежда стегната и по-млада.

5. Йогурт. В него се съдържа протеин, а протеинът ни помага да запазим кожата си стегната и по-млада. Но изберете йогурт с ниско съдържание на захар, защото захарта вреди на кожата ви.

6. Червени чушки. Те са богати на витамин Ц, Б6 и фибри. Тези съставки успешно се борят с акнето, бръчките и подобряват кръвообращението, като по този начин повече кръв достига до кожата и тя е по-млада и стегната.

7. Сьомга. Сигурно няма списък със здравословни храни, в който тази риба да не присъства. Сьомгата е богата на протеини и омега-3 мазнини, които карат кожата ви да изглежда млада и хидратирана.

8. Спанак. Като сте гледали популярното детско филмче Попай Моряка, сигурно сте забелязали, че от спанака му стават големи мускулите. Това не е единственото действие на спанака. Той прави кожата по-здрава и стегната.

Вижте още: Как да подобрим имунната си система.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май