Пет храни при риск от радиация

Пет храни при риск от радиация

При радиация здравните експерти съветват да се ядат често тези шест храни. Известно е, че приемът им може да блокира или да лекува признаците на радиация около нас. С тях със сигурност ще укрепите своята имунна система, ще изчистите свободните радикали и ще стимулирате детоксикацията.

Чесън

Добре известен е фактът, че в чесъна има сяра. С това помага на черния дроб и бъбреците да "изгонят" токсините от тялото. С приема на чесън може да редуцирате нивото на кръвното, да понижите нивата на холестерола и да избегнете образуването на съсиреци. Хапвате ли чесън редовно, ще имате чисти артерии, добре функционираща щитовидна жлеза, а усвояването на витамини от група В ще се повиши. В чесъна има натурални антибиотици, които елиминират няколко вида бактерии. В него има и германий – елементът, който стимулира кислородната циркулация в организма ни.

Пчелен прашец

При наличие на радиация около нас спада нивото на антителата ни, витамините Е и С, както и белите и червените кръвни телца. С пчелния прашец, който е мощно природно вещество, ще неутрализирате опасния радиационен ефект. В него има протеини, полезни мазнини, калций, селен, витамин C, В, С и Е, магнезий, нуклеинови киселини, цистеин и лецитин. Те пък от своя странна противодействат на ефекта на радиацията и химичните отрови. С пчелния прашец защитаваме организма си от вредния въглероден диоксид, оловото, азотния диоксид, живака, нитратите, DDT и кадмия. Добре познати са и неговите антивирусни и антибактериални свойства. Препоръчителни за възрастни индивиди са от една до три чаени лъжички пчелен прашец три пъти дневно.

Цвекло

Цвеклото е препоръчително при заболявания на кръвта, бъбреците, черния дроб, нервната система. Причина за тези ползи за здравето е, че този подземен зеленчук е богат на желязо и минерали, които предотвратяват усвояването на плутоний-238, плутоний-239, желязо-55 и желязо-59. Те се абсорбират от белите дробове, черния дроб и органите за репродукция. С цвеклото възстановяваме хемоглобина си при излагане на радиационен фон. Особено полезна е подземната част на цвеклото, тъй като в него има обилно количество оксалова киселина. Приемайте цвеклото редовно в салати или като студено пресован сок.

Ферментирали храни

Ферментиралите храни се борят ефикасно с токсините и имат благоприятен ефект върху червата. Този тип храни произвеждат "добри" чревни бактерии, а те пък насърчават правилното храносмилане и усвояването на полезни вещества, сред които са витамините от група В. С консумацията им ще подпомогнем нашата имунна система и способността на тялото ни да отделя токсини. Сред ферментиралите храни са добре познатите ни кисело зеле и кисели краставички, както и мисо, тамари, темпе и кефир, пише дело.бг.

Храни с хлорофил

Морските водорасли блокират радиацията за организма ни най-добре. Те имат в състава си натриев алгинат. Той се съчетава успешно с радиоактивни изотопи и част от металните замърсители на околната среда – кадмий, олово, стронций, барий, излишък на желязо, цезий и плутоний. Натриевият алгинат е нетоксичен и устойчив на киселинност в стомаха.  Сред най-ефективните източници на натриев алгинат са кафявите морски водорасли, като келп. Приемайте на дневна база 2-3 супени лъжици гранули изсушени с водорасли. Ползвайте ги и като заместител на солта. Доказано е, че храните, които са богати на хлорофил, редуцират до минимум радиационната токсичност. Добавете към дневното си меню  листни зеленчуци, магданоз, зърнени и бобови кълнове, спирулина и хлорела.

ключови думи:
радиация

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни