Превърнете спалнята си в уютно място!

Красота, стил и функционалност – мисия възможна
Превърнете спалнята си в уютно място!

Превърнете спалнята си в най-уютното място в дома с няколко дребни подобрения! Подходът ви ще изиграе решаваща роля за финалните резултати.

Имайте предвид, че спалнята ви трябва да е сбор от красота, стил, функционалност и удобство, за да можете да се радвате на дълбок и пълноценен сън.

Целта е всеки път когато прекрачвате прагът ѝ да изпитвате радост и наслада от вида, който сами сте постигнали.

Предлагам ви 5 лесно приложими съвета, с които ще постигнете желаните резултати!

1. Уютно осветление

1513658Thinkstock/Guliver


Приглушеното осветление ще придаде мистичен уют в спалнята ви. Можете да го постигнете като заложите на по-слаби крушки в лампите, но също така и със специален за целта реостат (димер). Светлина в топлата гама ще ви предразположи да се отпуснете и настроите на вълна пълноценен сън. 

Дори и да имате навика да четете книга преди сън ще имате възможност да контролирате силата на светлината за тази цел, но също така можете да използвате настолна лампа с по-силна светлина.

2. Успокояващи цветове

1513627inm.com


Забравете за силните и агресивни цветове като червено, цикламено, електриково зелено или наситено оранжево. Вместо тях заложете на пастелната гама, която ще предразполага за пълноценен отдих. Разбира се, че можете да сложите малък детайл в по-ярък цвят за контраст, но като цяло залагайте на постигането на хармония. В случай, че сте почитатели на силните цветове, то поне ги изберете в по-меката гама. Водещото в този случай е личното ви предпочитание!

По отношение на цвета на стените избягвайте тапети с твърде много различни цветове или сложни фигури. Изберете 1 или максимум 2 цвята, които взаимно се допълват.

3. Внесете любим спомен

1513630Thinkstock/Guliver

Снимка на любим човек или предмет, който ви носи радост и успокоение. Спалнята е интимно място което само вие двамата с партньора ви споделяте заедно. Превърнете това място в нещо лично и персонално. Вземете решенията относно детайлите и промените заедно, защото това ще подобри близостта помежду ви. Пробвайте спалнята да не е подчинена на цялостната визия на дома ви. По този начин ще постигнете онази уникалност от която се нуждаете и двамата.

4. Уют и стил в едно!

1513660inm.com


Невероятно колко голям е изборът по отношение на текстилни материали, когато става въпрос за спално бельо, пердета, килими, покривала за легло или всички видове възглавници. Може би и това до голяма степен внася объркване когато сте изправени пред толкова голям и разнообразен избор. В случай, че не можете да се ориентирате на какво да заложите, то най-добре водещото да е материята, която ви е приятна на допир. Естествените материи са за предпочитане. Например зимата  памук и вълна, а през лятото лен и коприна.

5. Ароматите имат значение

1513632Thinkstock/Guliver

Ароматите влияят на настроението, съня, сексуалността, апетита, но също така могат да ни създадат и чувство за уют. Правилно подбраните аромати в стаята могат да стимулират пълноценната ви релаксация с партньора, но също така да събудят и дремещи страсти! Изключително важно е този ефект да не се превърне в дефект! За тази цел подбирайте според случая и ароматите. 

Например капка масло от пачули във вода е достатъчен за да има отпускаш ефект върху нервната система. В същото време ще действа и на вас и на партньора ви като добър афродизиак. Лавандулата и жасминът също имат отпускащ и релаксиращ ефект върху нервната ви система. Благодарение на тях ще постигнете вътрешно спокойствие, хармония и ще имате пълноценен и здрав сън. Единствено внимавайте в дозировката на аромата!

Благодарение на всички тези малки детайли ще  можете да постигнете повече от отлични резултати във вашата спалня. Сега е време да запретнете ръкави и превърнете идеите в реалност.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април