6 натурални начина да се справите с косопада - I част

Здраве от природата
6 натурални начина да се справите с косопада - I част

Косопадът може да окаже доста сериозен психологически стрес, както върху жените, така и върху мъжете. Причините за възникването му са най-различни като могат да се дължат на хормонални нарушения, неправилно хранене, липса на достатъчно витамини и минерали, кожни заболявания на скалпа и много други.

Добре е преди да предприемете каквито и да е било мерки за справянето с неприятния проблем да намерите причината за възникването, за да можете по-лесно и ефективно да го отстраните.

Съществуват няколко известни натурални средства за защита от косопад, които могат да ви помогнат до голяма степен да спрете загубата на коса, да подхраните скалпа и да подпомогнете растежа на нови косми.

Предлагам ви списък от 6 напълно натурални метода. Сега ще ви запозная с първите 3, които можете да започнете да използвате още от днес.

1562523Thinkstock/Guliver

Алое Вера

Екстракт от алое вера може да окаже благотворно въздействие върху косата и скалпа ви. Не случайно алое вера е известно средство за спиране на косопада в тропическите страни. В зависимост от степента на окапване на косата можете да използвате алое в маски, шампоани или да прилагате директно върху косата и кожата на главата. Изключително ефективен е и като тоник са коса заедно с други билки. С добри резултати е, дори ако се приема орално във формата на сок, тъй като се абсорбира бързо от организма.

Кокосово мляко

Прилагането на кокосово мляко е също ефективен начин да се справите с капещата коса. Направете масаж на косата и кожата като втривате кокосово мляко. След което изплакнете с хладка вода няколко пъти.

Канела и мед

Друг популярен метод е смесването на Цейлонска канела, с натурален течен мед и зехтин. Нанесете директно с масажни движения върху скалпа и по продължението на косата. Останете с тази маска в продължение на 30 минути, след което изплакнете с хладка вода. Резултатът ще е повече от невероятен. Ще забележите, че косата ви е по-здрава и лъскава от обикновено, а скалпа ще бъде хидратиран без неприятния сърбеж, който обикновено съпътства косопада.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май