Спрете косопада

Не е толкова трудно!
Спрете косопада

Страдате от косопад, предприемали сте какви ли не стъпки, за да го спрете, но като че ли усилията ви не дават очакваните резултати.

Предполагам, че мнозина от вас разпознават себе си в цитираните по-горе думи!

Истината за косопада е доста сложна и в повечето случаи е необходимо да имате цялостен подход, за да можете да се освободите от него.

Предлагам ви няколко причини за косопада и конкретни решения. В случай обаче, че не съумеете да се справите сами, то обезателно потърсете мнението на ендокринолог и дерматолог.

1. Умерено натоварване

Спортът и упражненията са изключително полезни, но ако прекалявате с движението, а не разполагате с достатъчно време за възстановяване, то при всяко едно положение е добре да се замислите дали това не е причината за косопада.

1609681Thinkstock/Guliver

От друга страна липсата на движение води до намаляване на притока на кръв към скалпа и може да е също основателна причина за обилния косопад.

Умереното натоварване и придържането към златната среда ще ви помогнат да се възстановявате и в същото време да подобрите значително здравословното си състояние. Залагайте всеки ден на около 30-60 минути спорт.

През периодите, когато сте подложени на по-сериозен стрес на работното място е важно да залагате на занимания, с които ще регулирате дишането и ще се освободите от напрежението, като например йога и медитация.

Имайте предвид, че спокойствието ще ви осигури и спирането на косопада, причината търсете в хормоните!

2. Правилната храна

За да съхраните косата си здрава, буйна и красива е необходимо да приемате достатъчно витамини и микроелементи благодарение на храната.

Добре балансираната диета с високо съдържание на протеини и минерали са най-доброто лечение на косопада. Косата ви се състои предимно от протеини и кератин. Цинкът е необходим за синтезирането на кератин, а за цинка, за да може да работи успешно са необходими витамините В и С.

Включете в менюто си морски дарове, млечни продукти, дроб, морски зеленчуци, стриди, тиквени семена, телешко, зелен грах, бирена мая, спанак, боб и други. Имайте предвид само, че кафето, черния чай в голямо количество и алкохола уврежда способността на организма да усвоява цинк!

3. Достатъчно сън

Здравият сън ще ви осигури освен красива и слаба фигура, но също така и ще подобри в пъти състоянието на косата ви. Причината е, че именно със съня ще можете да постигнете равновесие в хормоните. Хормоните пряко влияят върху растежа на коса и ще избегнете косопада. Необходимо е да спите най-малко 6-7 часа на нощ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май