Най-доброто средство за подмладяване е...

Редовният секс!
Най-доброто средство за подмладяване е...

Ако смятате, че младежкия външен вид е въпрос само на гени - жестоко се лъжете!

По-скоро е съвкупност от много фактори, но като че ли най-вече се дължи на стила на живот, начин на хранене, оптимистична нагласа и най-важното - колко често правите секс!

"Страхотният секс е най-сигурното средство за подмладяване", твърди клиничния психолог Д-р David Weeks.


Преди няколко години Д-р Weeks представи книга за здравните ползи от редовния секс в зряла възраст на конференция на факултета на Британските психолози. Според специалиста, ключът към запазване на активен начин на живот с напредване на годините е поддържането на добър сексуален живот. Освен това, сексът може да стимулира щастието и доброто здраве на човек, като значително намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и възникването на депресия.

1560963Thinkstock/Guliver

Изследователите от Wilkes University in Pennsylvania установили, че хората, които правят секс два пъти седмично се радват на по-добра имунна система. Проучване проведено от British Journal of Urology пишат, че редовният секс намалява риска от рак на простата, ако мъжете еякулират между 3 и 5 пъти седмично.

"Когато говорим за секс, повечето хора се фокусират върху отрицателната страна на нещата и едва ли не смятат, че е липсата на секс е добра превенция на полово предавани болести” , казва Проф. Д-р Beverly Whipple от Emerita from Rutgers University и член на National Coalition for Sexual Health.

"За хората без партньор, не се притеснявайте, защото маструбацията е също толкова полезна”, казва Д-р Beverly Whipple.

Освен секса учените твърдят, че целувките, прегръдките и близостта между двама души е също от изключително значение, тъй като освобождавате окситоцин, който носи огромни ползи за вашето здраве.

Най-добрата превенция срещу болестите и остаряването е редовния секс, така че не се лишавайте от него. Имайте предвид, че "Апетитът идва с яденето”!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април