Сексът, който те прави силен, здрав и щастлив

Най-добрата превенция срещу грип
Сексът, който те прави силен, здрав и щастлив

За ползите от редовният секс са изписани тонове мастило, но все повече и повече нови изследвания излизат с още по-примамливи резултати, които само потвърждават вече казаното до тук.

И тъй като се намираме в първия месец на всякакви настинки и вирусни инфекции не мога отново да не ви напомня, че благодарение на секса можете да подобрите чувствително имунитета на организма, в същото време да се справите с кръвните съсиреци и дори да кажете сбогом на менструалните болки и главоболието.

Всички тези ползи бяха доказани от последно проучване проведено от шведски учени. Според които, ако заложите 1-2 пъти седмично на секс ще се погрижите сериозно за защитата на организма от всякакви микроорганизми като бактерии и вируси.

Изследванията показват, че секс в рамките на 1-2 пъти седмично увеличава производството на антителата имуноглобулин А, протеин, открит в кръвта и в секретите от лигавицата на организма и са важна част от имунната система срещу инфекции.

1584276Thinkstock/Guliver

Двама американски учени от University i Pennsylvania взели проби от слюнката от 111 студенти, които трябвало да дадат отговор и колко пъти седмично правили секс предходния месец. Резултатът е, че тези, които са правили секс 1-2 пъти в седмицата са имали с 30 на 100 по-високи нива на имуноглобулин А в организма, в сравнение със студентите, които не са правили секс.

Експериментът показва също така, че положителният ефект изчезва, ако те са правили секс повече от 3 пъти в седмицата. Факт, който учените обясняват, че младите хора са имали рисково поведение и сексуални контакти с различни партньори.

От своя страна шведския учен професор и фармаколог Ulf Simonsen в Университета в Århus изключително точно допълва това изследване на двамата си колеги от САЩ като заявява, че трябва да се правят изключително внимателно изводите и да не се генерализират резултатите.

"Трябва да се има в предвид факта, че има тясна връзка между сексуалната дисфункция, еректилната дисфункция и намаленото желание за секс. Всички те са заболявания причинени от дефекти в имунната система, което предполага съществуването на някаква връзка.”

Това показва връзка към хората със заболявания на съединителната тъкан като например лупус, което е автоимунно заболяване, което причинява възпаление на тъканта на тялото. В тази категория влизат хипертонията и диабета, които също причиняват сексуална дисфункция. Близо 80% от мъжете с проблеми с ерекцията също имат проблеми с хипертонията – високо кръвно налятане или диабет.

Жените с диабет или високо кръвно налягане, често имат намалено сексуално желание, посочва Ulf Simonsen и заявява:

"Сексът е толкова добър, колкото и физическите упражнения за поддържане на отлично здраве.”

Благодарение на възбудата, а след това и на оргазма засегнатата сърдечно-съдова система в тялото е в състояние да се възстанови, тъй като пулса и кръвното налягане се увеличават, мускулите се стягат и се подобрява кръвообращението, което според експертите означава, че благодарение на секса се намалява натрупания холестерол и мазнини в кръвоносните съдове.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април