10 суперползи от пчелното млечице

Да си здрав е въпрос на избор!
10 суперползи от пчелното млечице

Пчелното млечице е сред суперпродуктите, които трябва да присъстват в ежедневието поне два пъти в годината. Особено подходящо за бременни, кърмачки, възрастни, малки деца и хора подложени на всекидневен стрес.

Първият път го използвайте през пролетта, когато организма е изключително слаб след изминалата тежка зима и втория път - през есента, за да се подготвите за предстоящите грипни епидемии.

Млечицето произведено от пчелите работнички е суперхрана, която ще ви снабди със суперсили.

Първоначално след употребата му ще почувствате прилив на енергия, подобряване на съня и ще забележите, че организма по-лесно ще се възстановява от всякакъв вид инфекции, стрес и дори след медицински интервенции!

Носи многобройни ползи за здравето, благодарение на които подобрява общото здравословно състояние при здрави хора и значително намалява оплакванията при тези, които вече страдат от конкретни заболявания.

Предлагам ви 10 причини, за да започнете да го ползвате още от утре!

1582342Thinkstock/Guliver

1. Антиоксидантни свойства

Пчелното млечице е мощен антиоксидат, който пази клетките ви от окислителен процес, който в повечето случаи води до сериозни заболявания като рак, сърдечно-съдови и други дегенеративни състояния.
Според учените антиоксинадтните свойства на пчелното млечице също могат да подобрят състоянието на тези които вече страдат от сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания.

Най-добре е да ползвате максимално пресен продукт, тъй като той съдържа по-високи количества от тези антиоксиданти.

2. Имуномодулатор

Пчелното млечице е отличен имуномодулатор за хората страдащи от понижен имунитет. Изключително подходящ за всякакъв вид автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, алергии, Тиреоидит на Хашимото и други.
Учени от Япония провели изследване с мишки, които генетично са предразположени да получат сериозни автоимунни заболявания. С изненада констатирали, че тези които получавали в добавка пчелно млечице този процес значително бил забавен, за разлика от останалите мишки.

3. Подобряване на мозъчната дейност

Сред проведените проучвания от редица учени е установено, че употребата на пчелно млечице стимулира когнитивната функция на мозъка. Учените твърдят че употребата на пчелно млечице може да забави генетичната предразположеност към увреждане на мозъка и в същото време значително подобрява състоянието на тези, които вече има конкретни увреждания.

4. Прочиства черния дроб

Пчелното млечице има способността да защитава и прочиства черния дроб, което е сигурна гаранция за запазването на доброто здраве. Черният дроб е най-сигурния страж на организма ни, затова е необходимо да полагаме съзнателни усилия да го пазим в отлично състояние.

1582756Thinkstock/Guliver

5. Противовъзпалителни свойства

Според редица изследвания хроничните възпаления са една от основните причини за появата на сърдечно-съдовите заболявания и други дегенеративни заболявани като артрит, рак, алергии, Алцхаймер. Именно поради тази причина най-добрата превенция е редовната употреба на пчелно млечице.

6. Оздравително действие върху кожата

Според проучванията извършени в тази област, учените достигнали до заключението, че пчелното млечице подобрява заздравяването на раните и успешно регенерира кожата.
Пчелното млечице съдържа специфични хранителни вещества и витамини, които подкрепят обновяването на кожата като флавоноиди, нуклеинова киселина, ензими и хормони. Но наред с тях съдържа и огромно количество витамини като В1,В2,В3,В4,В5,В6, ацетил-холин и цинк. Всички те са повече от подходящи за възстановяване на кожата.

7. Остеопорозата и загуба на костна плътност

Учените от Япония установили, че пчелното млечице може да окаже изключително благоприятен ефект за превенция на остеопорозата и загуба на гостна плътност, особено за хората предразположени към подобни проблеми.
Учените твърдят, че действието на пчелното млечице е логично, тъй като то повишава чувствително абсорбцията и усвояването на калций в червата, което го прави ефикасно средство за превенция срещу остеопороза. Освен това самото пчелно млечице съдържа калций и витамин D.

8. Отлична превенция срещу рак на гърдата

Според проучванията пчелното млечице се оказва отлично средство срещу рак на гърдата, особено ако всекидневно  се използва прясно пчелно млечице.

9. Справя се с лошия холестерол

В случай, че употребявате по 6 грама дневно прясно пчелно млечице само в рамките на 4 седмици ще подобрите и дори премахнете мастните отлагания по кръвоносните съдове, без да ви се налага цял живот да сте на лекарства.

10. Подобрява репродуктивните способности на мъжете и жените

Изключително важна добавка е пчелното млечице за хора страдащи от безплодие. Всекидневната употреба подобрява качеството на яйцеклетките, което е от изключително значение при двойките стремящи се към постигане на желана бременност чрез прилагането на репродуктивни техники.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април